Bombay Kedisi  Ve Özellikleri
Bombay Kedisi  Ve Özellikleri

Bombay Kedisi Ve Özellikleri

Adını Hindistan'ın Bombay kentinden alan Bombay kedileri adeta bir asalet sembolü! Saten görünümlü siyah postunda parlayan kehribar rengi gözleri ile Bombay okdukça ihtişamlı görünen ve karakteri ile bu görünümünü destekleyen bir kedi türü!

 

Bombay kedilerinin köklü bir tarihi bulunmuyor, ilk olarak 1950 yılında üretilmişlerdir. Birçok kedi türüne ait genler taşıyan bu kedinin ilk üreticisinin büyük kediler olan panterlerden esinlendiği söyleniyor! Bombay kedilerinin postu simsiyah olabileceği gibi gerdanında inci bir kolye gibi parlayan beyaz bir tüy grubu da bulunabilir. Tüyleri kısa olup o kadar parlaktırlar ki uzaktan bakıldığında parlayan bir kumaş gibi bütün ve pürüzsüz görünürler. Bu sağlıklı tüy yapısı Bombay kedisinin tüy bakımının oldukça kolay olduğunun bir işaretidir. Deri ve tüy bakımları haftada bir taranarak kolaylıkla sağlanabilir.

 

Bombay kedileri oyun ve aktiviteyi bilhassa da avcılığı çok sevmelerine rağmen karakter yapıları oldukça sakindir. Fazla konuşkan olmayan bu kediler harika bir hayat arkadaşıdır. Sahiplerini genellikle arkadaş olarak görürler ve insanlara gayet eğlenceli bir vücut dili ile yaklaşırlar.

 

Bombay kedileri su ile temas etmekten hiç hoşlanmazlar, eğer bir Bombay'ı yıkamaya kalkarsanız bu onun için bir savaş çağrısı anlamını taşır.

 

Yoğun bir hayatın en tatlı yanı olmaya aday bir kedidir. Gündüz siz yokken bir top ile saatlerce koşturup oynayabilir ve akşam size dinlenme saatinizde kendisi de dinlenerek eşlik ederler. Sıcağı ve güneşi en fazla seven türlerden biridir. Eğer bir bombay kedisine sahipseniz o uykuda size eşlik ederken yorganın altında olacaktır! Soba yanı, petek üstleri, güneş vuran bir camın önü gibi en sıcak yerler ise Bombay kedisinin gündüz uykuları  için vazgeçilmezidir.

Bombay kedileri orta boylu kedilerdir, genellikle fit kalırlar. Mamalar konusunda seçici olabilirler. Diğer kedi türlerine göre Bombay kedileri çok daha erken olgunlaşırlar ve kızgınlık dönemleri konusunda oldukça hassastırlar. En geç 6-8 ay arasında minik panteriniz çiftleşmek isteyebilir, hatta bu konuda oldukça takıntılı olabilirler. Çiftleşebilmek için, evden kaçmak, balkondan atlamak gibi en riskli davranışları hiç tereddüt etmeden gerçekleştirmeye en meyilli türlerden biridir.

 

Bombay kedisi ile yaşam, eğlenceli ve anlayışlı bir arkadaşla olmak gibidir. Sakin ama kurnaz, uykucu ama iyi bir avcı! Asaleti, muhteşem görüntüsü ve dost canlısı halleri ile Bombay kedileri bir hayatı paylaşabileceğiniz en özel kedi türlerinden biri!