Cymric kedisi ve Özellikleri
Cymric kedisi ve Özellikleri

Cymric kedisi ve Özellikleri

Cymric Kedisi

Doğal oluşumlar sonucunda meydana gelmiş olan Cymric türünün tarihi çok eskilere dayanmaktadır. 1700’lü yıllarda görülmeye başlayan bu kedi ırkı kuyruksuz olmasıyla tüm dikkatleri üzerine çekmektedir. İlk olarak İngiltere’nin Man ismiyle bilinen adasında türemiş olan bu canlının dış bölgelerde nasıl yaygınlaşmaya başladığı kimse tarafından bilinmemektedir. 1994 yılında ise bu kedi ırkı uzun tüyleriyle bilinmekteydi.

Cymric Kedisinin Bakımı ve Sahip Olduğu Özellikler

Cymric türü diğer kedi türlerine nazaran vücut yapısı bakımından daha farklıdır. Bu kedilerin kuyrukları olmadığı için soylarının tavşanlar olduğu iddia edilse de kanıtlanmış bir veri bulunmamaktadır. Cymric ırkının asıl geldiği ataları Shorthair ve Manx kedilerinin çiftleşmesi sonucu olduğu gerçeği vardır. Genetik değişmeler sonucu meydana gelen bu ırkların ataları da sayılan Manx kedilerinin uzun tüylü versiyonları da denilebilir.

Cymric Kedisinin Karakteristik Özellikleri

Bu ırkın bilinen en güçlü özelliklerinden birisi avcılık yeteneğinin üst düzeyde olmasıdır. Fare, böcek ve haşere yakalaması konusunda çok iyidirler. Hareketleri bakımından çok hızlı ve kıvrak olması onun enerjik bir canlı olmasını ve etrafındaki düşmanlarına korku saldığı anlamlarına da gelebilmektedir. Tehlikeli bir durumla karşı karşıya kaldığında ilk tepkisi hırıltılarıdır. Daha sonrasında tehlikenin derecesini sezerek ona göre hareket etmektedir. Bu da avcılık özelliğinin ne kadar kaliteli olduğunu kanıtlamaktadır. Avcılık ve hırçınlık yeteneklerinin aksine sakinliği ve uysallığı ile de bilinmektedir. Etrafındaki dostlarına sergilediği o samimi tavırlar ile tam bir neşe kaynağıdır.

Cymric Kedisinin Sağlık Durumu Nedir?

Cymric kedilerinin çok sağlıklı oldukları bilinse de bazı türlerinde genetikten gelen kalıtsal hastalıkları bulunmaktadır. Bu kedi türlerinde belirgin olarak görülen kalıtsal hastalıklar şunlardır:

·Kuyruksuz bir canlı olduğu için kuyruk kemiği bölgelerinde yaşanan problemler

·Yavru kedilerde daha çok görülen gelişim anlamında yaşanan problemler

·Yemekleri öğütme esnasında yaşanan bağırsak bölgesindeki sindirim sistemi rahatsızlıkları

·İdrar yollarında enfeksiyon

 

Cymric Kedisi Bakımı Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu kedilerin sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için iyi beslenmesi ve mamalarının kaliteli olması gerekmektedir. Beslenme kadar kedinize belirli periyotlarla sağlık aşısı yaptırmalı ve vücut direncinin yüksek ve bağışıklık sisteminin güçlü kalmasını sağlar. Yaptırılan bu aşılar ile mikrobik canlıların ondan uzak durmasını sağlayarak da rahat bir yaşam sürerler.