Daha Uzun ve Sağlıklı Bir Kedi Hayatı İçin Neler Yapılmalı .?
Daha Uzun ve Sağlıklı Bir Kedi Hayatı İçin Neler Yapılmalı .?

Daha Uzun ve Sağlıklı Bir Kedi Hayatı İçin Neler Yapılmalı .?

Elbette onlar için belirli bir yaşam süresi öngörmek mümkün değil. Ancak hayatı boyunca hastalıklardan korunan ve iyi bir yaşam standardına sahip kedilerin daha uzun ve daha sağlıklı yaşaması mümkün görünüyor. Konu onları daha uzun ve daha iyi yaşatmak olduğunda nereden başlayacağımızı, en çok nelere dikkat etmemiz gerektiğini düşünmek biraz kafa karıştırıcı olabilir. Ama merak etmeyin! EnBilgili Blog uzun ve daha sağlıklı bir kedi hayatı için gereken temel unsurları sizler için yazdı! Onunla uzun ve güzel anılarla dolu yıllar geçirmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin!

İYİ BESLE!

Kedilerin temel besin ihtiyaçlarını proteinler, yağlar ve bir miktar karbonhidrat olarak ele alabiliriz. Ancak bunun yanında cinsine, sağlık durumuna ve hassasiyetlerine göre beslenmeleri oldukça önemlidir. Kedi beslenmesinde vitamin ve minerallerin değeri de gözden kaçırılmamalı, gerektiğinde ihtiyacı olan takviyelerle desteklenerek bedeninin optimum düzeyde iyi işlemesini sağlamak için elimizden geleni yapmalıyız!

VETERİNER KONTRÖLÜ ŞART!

Veteriner hekim takibinin olmadığı bir evcil hayvan bakımı neresinden bakarsak bakalım eksik kalacaktır. Kısa vadede önemsiz gibi görenebilir ancak bu tutum oldukça yanlıştır. Günün sonunda veteriner hekim bakımının aksaması ani ve üzücü sonuçlar doğurabilir.

AŞILA!

Aşılama ve aşı takibi kedi bakımının altın kurallarından biri. Aşılar kedilerimizin tedavisi olmayan ya da ölümcül olabilecek hastalıklardan korunabilmesinin tek yolu, bulaşıcı hastalıklardan da korunmanın formülüdür. Hepsi %100 koruma garantisi vermese bile aşılama aksatılmadığı sürece kedilerin bir miktar daha uzun yaşadığı kanıtlanmıştır.

ZAMANI DEĞERLENDİR!

Bunu kabul etmek zor olsa da bilmeliyiz ki onlar da yaşlanıyorlar. Bu yüzden onlarla verimli ve bol vakit geçirmeye özen göstermeliyiz. Kedilerimiz ile paylaşımımız arttıkça daha da yakınlaşırız. Ve iyi bir kedi-bakıcı ilişkisi mutlu bir kedili hayatın gizli sırlarından biri!

EGZERSİZ ONLAR İÇİN DE ÖNEMLİ!

Kedilerimize evlerimizde bakıcılık yaparken ona kendi doğasına ne kadar yakın bir bakım sunabilirsek onun için o kadar iyi bir adım atmış oluruz. Doğalarında bolca aktivite gerçekleştiren kedilerimiz için günlük oyun ve hareketlerine ek olarak bir egzersiz rutini uygulamak uzun bir hayatın kapılarını aralayacaktır!

Dileriz ki tüm dostlarımız ve onların değerli bakıcıları olan sizler beraber muhteşem bir hayat sürersiniz!