Evde Yalnız Kalacak Olan Kedinizi Memnun Etme Yöntemleri

Evde Yalnız Kalacak Olan Kedinizi Memnun Etme Yöntemleri

Sıkılmış bir kedi sadece acı çekmez. Aynı zamanda çeşitli istenmeyen davranışlar sergiler. Örneğin, canı sıkılan ev kaplanları beslenmeyi reddedebilir, vakit geçirmek için yemek yiyebilir, tuvalet kabının dışına işeyebilir veya mobilyaları tahrip edebilir. Kediler bireysel durumlarda ne kadar farklı olursa olsun, hepsinin ortak noktası yüksek zeka seviyelerine ve belirgin oyun içgüdülerine sahip olmalarıdır. Hayvanların zihinsel ve fiziksel sağlığı açısından, erken aşamada yeterli aktivitenin olmasını sağlamak kadife pençelerin sahiplerinin sorumluluğundadır. Evde yalnız kalacak olan kedinizi nasıl memnun edebilirsiniz?

Her zaman hareket halinde olmalarını sağlayın

Açık hava kedileri günün büyük bir bölümünü avlanarak ve keşfederek geçirirler bu yüzden siz yokken evin içinde sıkılmayacağı oyuncaklar bırakmalısınız.

Kediler avlanma içgüdüsüne sahiplerdir, belirgin bir hareket etme dürtüsüyle kendini gösteren bu içgüdü, kendi dört duvarınızda da gözlemlenebilir. Oyuncaklarına gizlice yaklaşırlar ve sonra yıldırım hızıyla üzerlerine atlarlar. Kabarık toplar, küçük doldurulmuş hayvanlar (özellikle ses çıkarıyorlarsa) veya kediotu yastıkları “av” olarak özellikle uygundur, kediotu yastıkları kokuları nedeniyle bazı kadife pençeler üzerinde öforik bir etkiye sahiptir, böylece artık duramazlar. Geniş bir kurdele de dikkat çekebilir ve siz yokken kedinizi uzun süre meşgul edebilir.

Dallar, ev kedileri için özel bir sürprizdir. Sadece kedinizin onlara nasıl tepki verdiğini izleyin. Çoğu zaman doğru oyuncak seçmek sizin içinizi rahatlatacaktır. Neredeyse hiçbir kedi, sihirli bir çekiciliğe sahip gibi görünen kutuların görüntüsüne karşı koyamaz.

 

Tırmalama direğim olmadan olmaz!

Kediler vahşi doğada ağaçlara ve duvarlara tırmanırken, genellikle evde bu fırsat onlara verilmez.

Tırmalama direği, kediler için hem oyuncak hem de dinlenme yeridir. Örneğin, tırmanabilir ve ideal olarak bahçedeki veya sokaktaki koşuşturmayı pencereden yüksek bir platformdan izleyebilirler. Birçok tırmalama direği ayrıca, can sıkıntısına yardımcı olabilecek ve tekrar tekrar yeniden tasarlanması gereken entegre mağaralar veya oyun ekipmanları sunar. Bununla birlikte, temel bir bileşen, mobilyaya adını veren pençelere bakma yeteneğidir. Geri kalan eşyalarınızı korumak için hayvanlara bu fırsatı tanıyın!

 

Siz işteyken kedinizi saydığımız  şekilde memnun edebilirsiniz, unutmayın ki kadife peçeniz memnun olunca siz de memnun olacaksınız.