Kadife Pençeyi Fırçalama

Kadife Pençeyi Fırçalama

Kalın, parlak bir kürk, kedinin fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı olduğunun bir işaretidir. Tımarın çoğu kedilerin kendileri tarafından yapılır. Düzenli fırçalama ile kedinize tımar konusunda yardımcı olabilirsiniz. Dengeli beslenme aynı zamanda sağlıklı saçlar sağlar.

Kedi kürkü: santimetre karede 25.000 tüye denk gelir. Kedinin kürkünün rengi ve dokusu, cinsine göre farklılık gösterir. Kürkü katmanlardan oluşur. Üst kat, bir kedinin rengini ve desenini belirler. Kedinin kaldırabileceği daha uzun kılavuz kıllardan ve biraz daha kısa koruyucu kıllardan oluşur. Astar, doğrudan derinin üzerinde bulunan ince, kısa tüylerin yalıtkan tabakasını tanımlamak için kullanılan terimdir.

 

Santimetre karede yaklaşık 25.000 tüy ile normal bir kedi kürkünün tüy yoğunluğu son derece yüksektir. Karşılaştırma için: Köpeklerin saç yoğunluğu santimetre kare başına 1.000 ila 9.000 tüy arasındadır. Öte yandan, insanların başlarında santimetre kare başına sadece 175 ila 350 saç teli bulunur. Bu yüzden dairenin genellikle kedi tüyleriyle kaplı olması şaşırtıcı değil.

İlkbahar ve sonbaharda tüy değişimi sırasında kediler özellikle büyük miktarda tüy kaybeder. İlkbaharda, yoğun kış kürkü, daha hafif bir yaz kürküyle değiştirilir. Sonbaharda yaz kürkü çıkar ve kedi kış kürkü yetiştirir.

Fırçalama, kedilerin tımar edilmesini destekler.

Kediler genellikle kendi bakımlarını kendileri yapsalar da, özellikle evde bir kediniz varsa, kadife pençenize düzenli fırçalama ile yardımcı olabilirsiniz. Dışarıda yürürken rüzgar saçların arasından esiyor ve çalıların arasında yürürken saçlar dallara takılıyor. Kapalı kedilerin bu seçenekleri yoktur.

Fırçalama ipeksi bir parlaklık yaratır, ciltte kan dolaşımını hızlandırır ve kedilerle insanlar arasındaki ilişkiye iyi gelir. Birçok kedi, fırçayla sevilmekten hoşlanır. Sahibi olarak siz de kedilerinizi tımarlamaktan yararlanırsınız: Fırçaya sıkışan kedi kılı kanepeye, yatağın altına veya ince siyah pantolonun üzerine çıkmaz.

 

Kedilerde bakım: fırçalamaya alışın

Ne yazık ki, tüm kediler tımarlama konusunda yardım almayı istemez. Tarak ve fırçayı görünce hemen kaçarlar. Diğerleri, popüler olmayan prosedüre karşı kendilerini pençeleri ve dişleriyle savunurlar. Fırçayı ısırırlar veya - şanssızsanız - elinizi bile.

Bu gibi durumlarda, sadece sabır yardımcı olacaktır.

 

Kedinizin tımar fırçasına alışması için sadece birkaç gün yanına koyun. Bu sayede kedicik koklayabilir ve tanımadığı enstrümanı huzur içinde tanıyabilir.

 

İlk fırça darbeleri için iyi bir fırsat bekleyin. Kedi zaten sevimli bir ruh halindeyse veya kendini temizliyorsa, doğru an gelmiştir.

 

Önce elinizle kedinizi okşayın ve sonra - çok dikkatli bir şekilde - fırçayla. Sonra tekrar el ile devam ederler. Kedi tedaviye tolerans gösterdiği sürece daima el ve fırça arasında geçiş yapın. Hiçbir şeyi zorlama. Dört ayaklı arkadaşınız bundan bıktıysa, onu kendi haline bırakın ve başka bir gün devam edin.