Kedi Kurabiyesi Yapımı

Kedi Kurabiyesi Yapımı

Birçok insan kek veya kurabiye pişirmeyi sever. Çünkü lezzetli bir pasta ile arkadaşlarınızı veya aile üyelerinizi şımartmaktan daha güzel ne olabilir? Öyleyse neden ev kaplanınız için de lezzetli kedi bisküvileri pişirmiyorsunuz? 

Prensipte, kediler için pişirme, insanlar için pişirmeden o kadar farklı değildir. Malzemeleri mikserle karıştırıp kurabiyeler oluşturuyorsunuz ve ardından fırında pişiriyorsunuz.

 

Bununla birlikte, kediler için ev yapımı ikramlar tatlı değil, doyurucudur. Şeker veya fındık yerine, kedilerin sevdiği ve alabileceği şeyleri içerirler - örneğin peynir, balık veya et.

 

Kedi bisküvilerini kendiniz pişirdiğinizde, içinde ne olduğunu her zaman tam olarak bilirsiniz. Bunu yapmanız elbette kedinizin alerjisi varsa ona çok faydalı olacaktır. Herhangi bir kimyasal katkı maddesi içermedikleri için ev yapımı kurabiyeler nispeten sağlıklıdır.

 

Kendin yap kedi kurabiyeleri için, kedinizin zaten tolere edemeyeceği egzotik malzemelere veya özel baharatlara ihtiyacınız yok. Ev yapımı kedi bisküvileri için malzemeler - örneğin yumurta, ton balığı veya peynir - her süpermarkette mevcuttur.

 

Not: Tereyağı, peynir veya yoğurt gibi süt ürünleri içeren tarifler için laktoz içermeyen ürünler kullanmalısınız. Kediler süt şekerini (laktoz) tolere edemezler.

 

Hemen şimdi başlayarak kadife pençenizi ev yapımı ikramlarla şımartmak istemez miniz?

Peynirli Kedi Bisküvisi Tarifi

Malzemeler:

  • 140 gram rendelenmiş parmesan
  • Bir yumurta
  • Dört çay kaşığı tereyağı veya domuz yağı
  • Sekiz tepeleme yemek kaşığı patates unu

HAZIRLIK

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.

 

  • Parmesan, yumurta ve tereyağını eşit bir kütle elde edecek şekilde karıştırılır. Daha sonra patates ununu yavaş yavaş ekleyin ve hamur güzel bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.

 

  • Bitmiş hamura, yaklaşık bir parmak kalınlığında uzun, ince rulolar halinde şekil verin. Ruloları bir bıçakla aynı büyüklükte parçalar halinde kesin.

 

  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çiğ hamurdan kurabiyeleri yayın. Tek tek bisküviler arasında yeterli boşluk olduğundan emin olun, çünkü yumurta onları iki katına çıkarır.

 

  • Peynirli kedi bisküvilerini fırında yaklaşık on ila 15 dakika pişirin.

 

Kedinize şimdiden afiyet olsun.