Kedi Sahiplenmek
Kedi Sahiplenmek

Kedi Sahiplenmek

Kediler, sokakların gerçek sahipleri, mahallelerin maskotları, evlerin neşesi olup yaradılışın en özel parçalarından birisidir. Bu özel canlılar insan hayatının hemen her noktasında yer almaktadırlar. Dünya üzerindeki en muhteşem canlılar arasında yer alan bu minik, sevimli canlıların onlarca türü ve milyonlarca üyesi vardır.

İnsanlık tarihinin hemen her döneminde yer alan ve tarihin her sayfasında farklı roller atfedilen kediler, antik dönemlerde tanrı rolü atfedilen canlılar olarak öne çıkmaktaydı. Kimi zaman kültürlerin ve coğrafyaların simgeleri olarak öne çıkan bu minik ve sevimli canlılar, günümüzde evlerin, sokakların ve mahallelerin neşe getiren sakinleri olarak öne çıkmaktadır.

 

Böylesine güzel ve özel canlılarla ev arkadaşı olup onlarla anılar biriktirmek mutlu ve keyifli bir hayatın anahtarı olacaktır. Gelin, birlikte kedi sahiplendirme nedir ve nasıl yapılır birlikte bir göz atalım!

 

Kedi Sahiplenme Neden Yapılır?

 

21. Yüzyıl’ın en büyük problemlerinden birisi olan bireyselleşen toplumlar, yaşam mücadelesi içindeki insan hayatlarını yalnızlaştıran ve insan doğasına aykırı bir şekilde onları asosyallik kafesine koymaktadır. Yaşam mücadelesini kazanmak adına tüm gününü çalışmaya ve sürekli olarak daha iyisini ortaya koymak adına çabalayarak geçiren bireyler, bu monoton maratonda genellikle yalnızlık yüzünden geride kalmaktadır.

 

Böylesine buhran dolu bir hayatın siyah beyaz olgusuna renk katıp yalnızlığı bastırmak isteyen bireyler, kedi sahiplenme ile hayatlarını daha yaşanabilir kılabilmektedir. İnsanoğlunun en temel ihtiyaçlarından birisinin sosyalleşme olmasından dolayı, bir ev ve hayat arkadaşı ile hayatın daha renkli olması işten bile değildir. Bu ev arkadaşı rolü için kediler tam olarak biçilmiş kaftan olarak tanımlanabilir.

 

 

Kedi Sahiplenme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

Kedi sahiplenme ciddi bir iştir. Kediler de tıpkı insanlar gibi temel ihtiyaçlara sahiptir. Beslenme, barınma ve sevgi görmek gibi temel ihtiyaçların karşılanması tıpkı biz insanlarda olduğu gibi temel ve hayati konumda olan ihtiyaçlardır. Bu nedenle kedi sahiplenme kararı almadan önce onlara ne kadar ilgi gösterebileceğinizi ve onların ihtiyaçlarını ne kadar karşılayabileceğinizi belirlemeniz gerekmektedir.

 

Kedi Sahiplenme Nasıl Yapılır?

 

Kedi sahiplenme kararı verdiyseniz yapmanı gereken ilk şey bakıma ve sevgiye ihtiyacı olan bir kedi bulmaktır. Sokaklarda ve barınaklarda yardıma ihtiyacı olan milyonlarca kedi, bir yuva ve sevgi için bir el beklemektedir.

 

Sizin bir dosta duyduğunuz ihtiyaç gibi onların da aynı şekilde bir yuvaya ve aileye ihtiyacı vardır. Kediler son derece duygusal canlılardır. Bu nedenle sevgi görmek ve göstermek onlar için temel ihtiyaçlardan birisidir.

 

Kedi sahiplenme yaparak onların ve kendinizin hayatını değiştirebilirsiniz. Bu bağlamda hayatınıza neşe getirecek bir dosta bulmak adına seçenekler; bir barınaktan veya sokaktan dost edinebilmek olabildiğini gibi  hizmetlerinde birisi olan evcil hayvan sahiplendirme sayfasına bir ilan bırakmak veya mevcut ilanlara göz atmak olabilir.

 

Evcil hayvan sahiplendirme ile bir dost aradığınızı duyurabilir veya yardıma ihtiyaç duyan minik sevimli dostlara kolayca ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Sahiplen!

 

Türkiye’nin ve dünyanın her yanında sokaklarda ve barınaklarda milyonlarca sahipsiz kedi yaşam mücadelesi vermektedir. Böylesine özel ve muhteşem canlılar, bir yuvaya ve sevgiye ihtiyaç duymaktadır.

 

Türk kültüründe kimsesizlerin kimi olmak kutsal sayılan ve toplumsal normlar arasında önemli bir yere sahip olan, insanlık kuralıdır. Etik adı altında da değerlendirildiğinde insan olmanın da üstünde iyi olmak için yapılması gerekenlerden birisi de yardıma ihtiyacı olanlara el uzatmaktır.

 

Sokaklarda üşüyen, aç kalan ve yaşam mücadelesini tüm gerçekliğiyle yaşayan narin canlılar olan kediler için bir el uzatmanın değeri gerek kediler gerek insanlar için tanımlanamaz bir boyuta ve öneme sahiptir.

 

Tıpkı insanlar gibi kediler de temel ihtiyaçlara sahiptir. Ancak insanlardan farklı olarak bu ihtiyaçları kendi başlarına karşılayamazlar. Bu nedenle onlara yardım etmek, bir yuva ve sevgi vermek, insanlık kavramının gerekliliklerinin yerine getirilmesini sağlayacaktır.

 

Hiçbir canlı herhangi bir fiyata satılamaz. Çünkü ne insanları ne de diğer canlıları satın alabilecek hiçbir maddi güç yoktur. Yalnızca bir kez varolan ve sahip olduğunu en iyi, en mutlu şekilde geçirme hakkı olan canlıların bu hakkın ellerinden alınamaz. Bu nedenle kafeslere koyulup tıpkı bir eşya gibi ticaret malzemesi haline getirilen canlılar, vicdandan ve etikten uzak kimselerin kar etmek amaçlarından daha değerlidir.

 

 ekibi olarak bu yazımıza kedi sahiplendirme hakkında elimizden geldiğince bilgi vermeye çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Siz de yardıma, bir yuvaya ihtiyacı olan bu muhteşem canlılardan birisine el uzatmak için sahiplendirme sayfamıza göz atabilirsiniz. Daha fazlası için takipte kalın!