Kediler En Çok Hangi Oyuncaklar İle Oynar ?
Kediler En Çok Hangi Oyuncaklar İle Oynar ?

Kediler En Çok Hangi Oyuncaklar İle Oynar ?

Kediler günün her saati aktif ve oyun oynamayı gerçekten çok seven hayvanlardır. Kediler için uyumak neyse oyun oynamakta kendiler için bir o kadar değerlidir. Peki onları gerçekten mutlu edicek ve vakit geçirmesini sağlayacak oyuncaklar nedir gelin birlikte bakalım:

Kediniz için onu memnun edebilecek en güzel oyuncağı seçmekte ilk adresiniz genelde evinize en yakın petshop'lar olucaktır. Kedilerin oynamayı sevdikleri şeylerin başlıca özellikleri olsada bir çok oyuncak arasından en doğrusu nasıl seçilir ?

Oyuncak Fareler

Kedilerin sevdikleri oyuncakların en belirgin özellikleri parlak ve ses çıkartıyor olması. Kediniz oyuncakla oynadığında geri tepki veren, ışık ve ses çıkaran oyuncukları kedinizin dikkatini fazlasıyla çekicektir. Bir diğer ilgi çekici oyuncak ise oyuncak farelerdir. Eğer fare oyuncaklarınız gerçek bir farenin rengine ne kadar benzerse kediniz ona saldırmayı bir o kadar sever ve onu sağa sola fırlatır. 

Lazerler

Kediniz belki de peşinden devamlı koşacağı ve hiç bir zaman yakalamayacak olduğunu bilmediği lazerlerde kedilerin en sevdikleri oyuncaklar arasında. Elinize aldığınız lazeri duvara tuttuğunuz da kediniz onu yakalamak için devamlı hareket halinde olacaktır. Lazer ile oynarken yapılan en büyük yanlışlardan biri ise yanlışlıkla kedinizin gözüne lazer tutmaktır. Lazer onların gözünde istemeden ciddi hasarlar bırakabilir. 

Kutular

Kediniz için birçok oyuncak alsanız  bile belkide hiçbiri ilgisini çekmeyip normal bir kutuyu sağa sola yuvarlayarak oynamayı yada içinde yatmayı çok sever. Bunca oyuncak aldıktan sonra kedinizin gidip kutu ile oynamasına yada kedinize özel bir mini ev aldıktan sonra gidip gene kutuda yatması tamamen oyuncak olarak görmesinden dolayıdır. Çünkü kutuyla oynayabilir onu sağa sola atabilir yorulduğunda da kendini güvenli hissettiği kutunun içinde uyuya kalabilir.

Alüminyum Folyo Topu

Hepimizin evlerimide sıkça kullandığı alüminyum folyo ile minik bir top yapabilir ve en uygun maliyet ile kedinize bir top verebilirsiniz. Topun dışını oynarken kontrol etmek yada oynamadan önce bant yardımıyla vs. çözülmesini önleyerek vermeniz daha iyi olucaktır. Toptan kopan herhangi bir parçanın kedinize zarara vermemesi için kontrollü bir şekilde topu verin.

Kediniz için evde yapabilecekleriniz gerçekten sınır yoktur. Kediler bütün nesneleri oyuncak olarak oynayabilirler. Siz mutfakta iş yaparken gelip tezgahtaki bardağı düşürmesi bile oyuncak olarak görmesinden dolayıdır. Kedinizi oyuncaklar ile mutlu etmek aranızdaki bağı daha da kuvvetlendirecektir ve daha uyumlu bir kediniz olucaktır.