Kediler Neden 9 Canlıdır ?

Kediler Neden 9 Canlıdır ?

İnsanların neden kedilerin dokuz canı olduğuna inandığını veya basitçe bu popüler efsanenin nereden geldiğini ve bunun  gerçek olup olmadığını hiç merak ettiniz mi? 

Tüm  popüler batıl inançlar ‘kara kedilerin uğursuzluk getirmesi gibi’ , dokuz hayat efsanesi de yüzyıllardır akıllarda soru işaretleri yarattı. Ancak çeşitli teorileri ve varsayımları incelemeye başlamadan önce oldukça açık olmasına rağmen bir şeyi açıklığa kavuşturmak yerinde olur: tüm ırklardan ve yaşlardan kedilerin yalnızca bir yaşamı vardır ve bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Öyleyse neden kedilerin dokuz canı olduğu söyleniyor? Bu makale aracılığıyla bu durumu açıklamaya çalışalım.

 

Dokuz canlı kedinin popülerliği

Yüksek bir yerden düşmek gibi hayati tehlike arz eden durumlar söz konusu olduğunda, kediler ölümcül yaralanmalardan kaçınmalarına yardımcı olan etkileyici bir çeviklik sergilerler. Elbette bu yenilmez oldukları veya potansiyel olarak ölümcül bir yaralanmaya maruz kalmayacakları anlamına gelmez ancak düşme sırasında sergiledikleri yetenekleri kedilerin dokuz canı olduğu inancına neden oldu.

 

Dokuz canlı kedi efsanesi ne zaman doğdu?

Doğrudan antik çağlardan gelen ve tüm kedilere farklı doğaüstü yetenekler atfedilen tonlarca batıl inanç vardır ‘Dokuz canı var’ efsanesi bunlardan sadece biri ve kimse nereden geldiğini gerçekten bilmiyor. Bununla birlikte bir diğer ilginç olan durum; bir kedinin iddia edilen yaşamlarının sayısının ülkeye ve cinslere göre değişmesidir. Örneğin, bazı ülkelerde kedilerin altı ya da yedi canı olduğu iddia edilse de dokuz sayısının çeşitli kültürler için sihirli bir anlam kazandığına inanılıyor.

 

Bu popüler sözün en ünlü kullanımlarından biri, William Shakespeare Romeo ve Juliet'te ve aynı zamanda dokuz hayatla ilgili eski bir İngiliz atasözünde şöyledir: "Bir kedinin dokuz canı vardır. Üçünde oynuyor, üçünde gidiyor, son üçünde kalıyor ”.

Bu noktada insan şunu merak ediyor: Bu söylem atasözünden mi, Shakespeare'in eserlerinden mi yoksa başka bir yerden mi geliyor. Kimse kesin olarak bilmiyor.

 

Dokuz canlı kedi efsanesinin ardındaki gerçek nedir?

Kedilerin yalnızca bir hayatı olsa da ölümden kaçabilecekleri doğrudur: bölgesel davranış, merak, oyunbazlık ve kedileri her gün ölümcül durumlara sürükleyebilecek bir arkadaş bulma ihtiyacı. Yine de bir şekilde çevik kedi dostları hayatta kalmayı başarır. Peki nasıl?

Bunu anlamak için kedilerin anatomisine bakmamız gerekir: İlk düşünülmesi gereken şey, kedinin duyularının artmasıdır. Varsayılan olarak kediler koku, işitme, görme ve dokunma duyularını arttırır - bu duyular zor durumlarda, herhangi bir tehlike yaklaşmadan önce tehlikeyi algılar ve potansiyel bir ölüm tehdidine tepki vermek için daha fazla zamana sahip olmalarına büyük ölçüde yardımcı olur. Bu efsane de belki kedilerin bu muhteşem duyularından türemiş olabilir.