Kedilerde İdrar Yolu Hastalıkları

Kedilerde İdrar Yolu Hastalıkları

Kedilerde idrar yolu hastalıkları söz konusu olduğunda, birçok insan başlangıçta bir idrar yolu enfeksiyonundan şüphelenir ancak daha olası başka durumlar da vardır.

Teşhise bağlı olarak, tedavi vakadan vakaya değişebilir. Temel olarak, uzun süreli bakım sonrasında tekrarlayan idrar yolu şikayetlerinin yönetimini desteklemek için idrar yolunu destekleyecek bir gıda ile kedinizi beslemek her zaman önemlidir.

 

Kedilerde İdrar Hastalıkları Belirtileri

Kedinizin idrar yolu sorunları, sinirlerinizi bozabilir ancak çoğu zaman kediniz için aynı derecede stresli ve acı vericidir. İdrar yolu sorunu yaşayan kediler genellikle sessizce acı çektikleri için semptomların fark edilmesi ve teşhis edilmesi biraz zaman alabilir. Kedinizin idrar yolu problemleri olabileceğinden şüpheleniyorsanız bu önemli işaretlere dikkat edin.

İdrar yolu hastalığı teşhisi konan kediler genellikle, idrar yolunu desteklemek için belirli bir kedi mamasından ilaca ve hatta gerekirse ameliyata kadar çeşitli yönleri dikkate alan kapsamlı bir yaklaşımdan yararlanır. Ancak en iyi tedaviyle bile bazı kedilerin zaman zaman semptomlar veya alevlenmeler yaşayabileceği unutulmamalıdır.

 

BESLENME

Kedilerdeki çoğu idrar yolu problemi tekrar olma riskini azaltmaya yardımcı olabileceğinden, diyet mümkün olan en iyi bakımdır. Bir idrar yolu destekleyici kedi maması, ev kaplanınızın idrarda kristal oluşumuna neden olabilecek kalsiyum, fosfor ve magnezyum gibi orta düzeyde mineraller tüketmesini sağlar. Hatta bazı mamalar strese yatkın hayvanlara yardımcı olmak ve idrar yolu sorunlarına yol açmamak için geliştirilmiştir.

ÇEVRE ALANIN ZENGİNLEŞTİRİLMESİ

Çevresel stres faktörlerinin idrar yolu problemlerini tetiklemesi nadir değildir. Evde huzurlu bir ortam yaratarak, tırmalama direği kurarak, dikey tırmanma fırsatları sağlayarak ve sadece tüylü arkadaşınıza ekstra sevgi ve özen göstererek stresli dört ayaklı arkadaşınızın daha da sakinleşmesine yardımcı olabilirsiniz.

İLAÇLAR

Kedinizin özel ihtiyaçlarına bağlı olarak veterineriniz acil bir durumda evcil hayvanınıza yardımcı olmak için ilaç yazabilir. Bu ilaçlar genellikle durumla ilişkili ağrıyı gidermek için kullanılır. Aynı zamanda doğru beslenme ve ortamın zenginleştirilmesi ile kedinizin tekrar ayağa kalkmasına yardımcı olacaktır.