Kedileri ve Köpekleri Birbirine Alıştırma

Kedileri ve Köpekleri Birbirine Alıştırma

Önyargılara ve klişelere rağmen, köpekler ve kediler iyi arkadaş olabilir ve tek çatı altında barış içinde yaşayabilirler. Ancak bunun olması için ikisini bir araya getirmeniz ve birbirleriyle tanıştırmanız gerekiyor. Bunu en iyi nasıl yapacağınızı buradan öğrenebilirsiniz.

 

Birleşme hakkında genel bilgiler

Her iki tarafın da diğer ırkla tatsız deneyimler yaşamamış olması, birleşme için en iyi ön koşuldur. Sahibi olarak önceden kesin bir plan belirlemeniz önemlidir. Nasıl hareket etmek istediğinizi kendinize netleştirin ve ilk karşılaşmayı gerçekleştirin. Farklı beden dili ilk önce sorunlu olabilir. Ancak yavaş yavaş alışarak bu engeli aşabilirsiniz. Bu arada, bunu yapmanın en kolay yolu, her ikisinin de genç hayvanlar olarak bir araya gelmesidir. Köpeğin, kediyi potansiyel bir av olarak değil, sürünün bir üyesi olarak görmesi önemlidir.

 

Hazırlıklar

Bir yavru kedi veya genç bir kedi, bir köpek yavrusu veya genç köpekle "eşleştirilmelidir", böylece her iki taraf da baskılanmaz. Ancak köpek zaten büyümüşse kedi en az 4 aylık olmalıdır. Köpek özellikle hareketliyse, kedinin de kendine güveninin olması gerekir ve çok utangaç veya hatta korkak olmamalıdır. Daha yaşlı hayvanlar, sakin veya eşit derecede yaşlı yeni gelenlerle en iyi şekilde gider.

Yeni gelen eve taşınmadan önce, hayvanın kokusu bir battaniye üzerinde alıştıracağı hayvana ulaştırılmalıdır. Bu, hayvanın kokuya alışmasını sağlar. Bir kedi evine bir köpek getirirseniz, kedinin havlama sesine alışması da önemlidir. Bunu yapmak için önce köpeğin yumuşak bir şekilde havlama kayıtlarını oynatın, daha sonra sesi yavaşça artırabilirsiniz.

Ayrıca daireyi uyarlamanız gerekiyor. Yem kıskançlığı olmaması için yemleme yerleri ayrılmalıdır. Kedinin beslenme noktasını yükseltilmiş bir alana taşımak en iyisidir. Tıpkı besleme istasyonu gibi, kedi kumu kabı köpek için tabu olmalıdır. Köpeklerin kedi kakası yeme eğilimi vardır ve kediler mahremiyetlerinin bu şekilde bozulmasına pislik ile tepki verebilirler.

İlk birkaç gün boyunca mekansal bir ayrım da olmalı, bu yüzden yeni gelen için bir oda hazırlamalısınız. İlk birkaç günü burada geçirebilir ve yeni çevreye alışabilir. Aynı zamanda her ikisi de birbiriyle doğrudan görüşmeden diğerinin kokusuna alışabilir.