Kedilerin Dili Neden Tırtıklıdır
Kedilerin Dili Neden Tırtıklıdır

Kedilerin Dili Neden Tırtıklıdır

Sevimli dostlarımız çoğu zaman kendini temizlemeye çalışırken onları görmüşüzdür. Eğer onlara o anda yakından bakarsanız dillerinin yapısının çok farklı olduğunu görebilirsiniz.Kedilerinin dili tırtıklı olması kendilerine bir çok artı yön sağladığı gibi sağlıkları açısında onlar için çok önemlidir. Kedilerin dillerinde bulunan büyük uzantılara "Papilla" denir. Papilla; kedilerin yemek yerken yemeği daha iyi kavramalarını daha iyi tutmalarını sağlar.

Papillalar uzun olmasının yanı sıra ucu sivri uzantılardır. Sivri olmasının en büyük katkısı yemekleri parçalama da onlara kolaylık sağladığı düşünülmektedir. Kediler neden o zaman tüylerini sivri bir şeyle kaşıyor diyebilirsiniz cevabı çok basit, papillaların sivriliği onlara şu yönden katkı sağlar. Kendilerini dilleri ile temizledikleri zaman papillalar kan akışını hızlandırır ve tüylerinin köklerine daha fazla kan gitmesini sağlayarak tüylerinin daha sağlıklı olmasını da sağlar. 

Papillalar 4 Kat Büyütülmüş

Bilim insanları son yaptıkları çalışmalar ile kedilerin dillerindeki papillaların 4 kat daha büyük halini yapmışlar. Yaptıkları bu modelleme ile kedileri kaşırken bu modellemeyi kullanıp onları pire,bit gibi zararlılardan temizlemeyi amaçlamışlardır. Küçük dostlarımızın dillerin de bile gerçekten harika detaylar mevcut nede olsa onlar bir kedi ve zaman için de evrimleşerek belki de önceden avlarını yakalamak için kullandıkları bu dil yapısını şimdiler de ise evde kendilerini kaşımak olarak kullanıyorlar onlar bile çok büyük değişim içindeler.