Kedilerin Dili

Kedilerin Dili

  • Kedi rahatsa rahatlamış bir ifadeye ve sakin bir görünüme sahiptir. Kulaklar öne ve hafifçe dışa dönük, bıyıkları ise yan durur. Yükseltilmiş bir kuyruk şu anlama gelir: Merhaba! Selamlamanın altı yükseltilmiş bir kafa ile vurgulanır.

 

  • Kuyruğu hafifçe sallanan, bıyıklar önde ve geniş, sivri ve öne dönük kulaklar şu anlama gelir: dikkatli olun! Sadece orada yatan ve ilk başta uyuklayan kedilerde, seğiren bir kulak ilk dikkat belirtilerini verebilir.

 

  • Kulaklar ve bıyıklar yerindeyse ve gözbebekleri büyümüşse denilir ki: Dikkat edin, yoksa bir şey olur! Bu sinyaller zamanında yorumlanmalıdır, ancak genellikle sezgisel olarak algılanırlar.

 

  • Kedi korktuğunda kendini görünmez kılmak ister. Kulakları ve bıyıkları yatar, gözleri daralmış, çene aşağı bastırılmış olur. Bu ben gerginim demektir. Dikkatli olun kadife pençe tamamen gergin ve bir sonraki anda saldırabilir.

 

  • Kedi saldırırsa, bacaklar dik, kulaklar geriye dönük ve bıyıkları genişçe yayılır. Kuyruk, kökün hemen arkasında kanca şeklinde bükülür ve saç kıllıdır.

 

  • Bazen kedilerin de vücutları bebek dilinde konuşur. Örneğin pedal çevirme, küçük kedilerin annelerinin memesini emmek ve süt akışını teşvik etmek istediklerinde yaptıkları tipik bir harekettir. Birçok kedide bu özellik yaşamları boyunca kalır.

 

  • Büyük kediler bile, kendini seven birinin kucağına oturduğunda sık sık adım atmaya başlarlar. Bazı kediler, özellikle pedal çevirmeyi emmeyle birleştirmeden edemezler. Tekmeleyen bir kedi rahatlar ve tamamen rahat hisseder.

 

"Miyav" sadece insanlar içindir

Her çocuk bir kedinin "miyav"ını bilir - ve bu hiç de şaşırtıcı değildir, çünkü "miyav" özellikle biz insanlar için ayrılmıştır ve yalnızca kedinin yardım almadan kendi başına bir yere varamayacağı durumlarda kullanılır.

Biz insanlar, kapı açıcı, konserve açıcı veya benzeri olmamıza izin verildiğinde bu sesle karşı karşıya kalırız.

 

Mırlamak

Purring, iyi hissetmekle eş anlamlıdır. Çünkü kucağınızda mırıldanan bir kediniz varsa hemen rahatlarsınız. Bununla birlikte, kediler oldukça zor durumlarda bile örneğin acı içinde mırıldanırlar. Bu nedenle, kedinin sadece kendini rahat hissettiğinde değil, aynı zamanda rahat hissetmek veya en azından daha iyi hissetmek istediğinde de mırıldandığı varsayılır.

 

  • Kedilerin mırlaması, özellikle şifa frekansları olarak da bilinen mırlama frekansları bilim adamları tarafından daha yakından inceleniyor.