Kedilerin Karakterleri Ve Özellikleri Nelerdir .?
Kedilerin Karakterleri Ve Özellikleri Nelerdir .?

Kedilerin Karakterleri Ve Özellikleri Nelerdir .?

Kedi Karakterleri Ve Özellikleri

Tıpkı insanlar gibi, kedilerin de kendilerine özgü alışkanlıkları vardır! Kedilerin sahip olabileceği tüm farklı özellikleri ve bireysel istek ve ihtiyaçlarına göre neyi sevebileceklerini gözlemleyerek karakter özelliklerine göre sınıflandırıyoruz. Amerikan Veteriner Hekimler Birliği tarafından yapılan bir araştırma, kedilerde 5 kedi karakteri olduğunu bilimsel olarak tariflenmiştir.

 

Nevrotiklik:  güvensiz, sürekli kaygı taşıyan, insanlardan korkma, şüphe ve utangaçlık özelliklerini yansıtır. 

Zeki Ve Yaramaz: Bu özellikler aktif, uyanık, meraklı, yaratıcı ve akıllı olmayı içerir.

Dominant:   zorbalığın yanı sıra diğer kedilere karşı hâkimiyet ve saldırganlık özelliklerini içerir.

Dürtüsel: Bu özellikler kararsızlığı ve pervasızlığı içerir, tamamen içgüdüleri ile yaşar.

Sakin Ve Yumuşak Huylu:  şefkat taşırlar, insanlara dostluk ve nezaket içerisinde çevrelerine mutluluk saçar

 

Biz bu bilimsel tariflerden ziyade kendi tanımlarımızla kedilerin karakterlerini sıralayalım.

Utangaç Pisi

Utangaç kediler evde saklanacakları, yalnız kalmak istediklerinde sığınabilecekleri yerlerden yararlanabilirler. Saklanacak özel bir yer sağlamanın, kedilerin ve yavru kedilerin çevrelerinde kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı olduğunun bilimsel olarak kanıtlandığını biliyor muydunuz? Bu karakterdeki kediler sürekli saklanma ihtiyacı duyarlar ve eve gelen misafir onlar için adeta bir zulümdür. Taaki ne zaman çevreye güven duydular o zaman saklandıkları yerden çıkar ve tedirginlik içerisinde çevreyi denetler.

 

Miskin Pisi

Kediniz şekerlemelerin kralı veya kraliçesiyse, evin etrafında farklı uyku alanlarına sahip olmaktan keyif alabilir. Kedilerin içgüdüsel olarak, kendilerini parazitlerden korumak için düzenli olarak farklı uyku yerleri arasında geçiş yapmayı sevdiklerini biliyor muydunuz, bu yüzden onlara evin etrafında birkaç farklı yatak sağlamak gerekmektedir.

 

Oyuncu Pisi

Kediniz enerji dolu, tüm gün atlamaya ve oynamaya hazır mı? Oynamak için çeşitli oyuncakların tadını çıkarabilirler. Ataları olan Afrika yaban kedisi gibi evcil kediler de avlanmaya programlanmıştır. Avlanma faaliyetinin her bir parçası olan, avlanmak, saldırmak, oynamak ve öldürmek onları iyi hissettiren hormonların salgılanmasına neden olur.

Huysuz Pisi

Bazı kediler her şeye sert tepki verir. Bunlar kendilerine müdahale edilmesinden nefret eden tiplerdir. Sizin onlara şefkatli yaklaşımınız dahi hiçbir zaman onlara mutluluk vermez. Sürekli ürkek ve kendini korumacı tavırlarla sizlere zarar verir. Bunların oyunları da şiddet içerir ve çoğu zaman çocukların kaçtığı kedi, tipidir. Aileler bu karakterdeki kedileri ancak kedi sakinleştiricileri ile mutlu etmenin yolunu ararlar.

 

Mazlum Pisi

Her şeyden mutluluk duyan sessiz tiplerdir. Evde varlıkları ile yoklukları birdir. Sessiz sakin yemeklerini yer ve kucağınızda başınızın okşanmasını beklerler. Adeta evde stresinizi alan ve size şefkati sunan kedilerdir.

Meraklı Pisi

Her bir haltın altında bir şey ararlar. O kadar mereklıdırlar ki merakları bazen kendilerine ve evdeki eşyalara zarar verir. Çok yaramaz diye adlandırılan bu tipler tamamen meraklarının kurbanıdır.

 

Kedi Irk Özellikleri

Bununla birlikte, genel anlamda, en sevdiğimiz kedi arkadaşlarımızdan birkaçının bazı kişilik özelliklerini burada bulabilirsiniz. Bunları iki geniş kategoriye ayırdık:

Maceracı Kedi Türleri:

Habeş: Meşgul, aktif, maksatlı ve bol enerjili sevecen kediler. Bu kedicikler zeki ve konuşkan!

Bengal:  Meraklı, enerjik ve atletik. Hem zihinsel hem de fiziksel olarak bol miktarda uyarım gerektirir.

Devon Rex:  Bir yaratığın görünümüne ve kişiliğine sahiptir.

Norveç Orman Kedisi:  Avlanmayı ve tırmanmayı seven aktif bir cins.

Ocicat: Güçlü, aktif ve girişken bir kedi.

Ragdoll:  Çok enerjik ve çok meraklı kediler neler olup bittiğini bilmekten çok hoşlanıyor!

Siyam:  Kararlı, sesli, hareketli, sevecen kediler ama yalnız bırakılmaktan hoşlanmazlar.

Balinese: Zekâları ve meraklı yapıları ile tanınırlar, sizinle sessizce oturacak ve genellikle sevilmekten keyif alacak sevgi dolu arkadaşlar olurlar.

 

Rahat Kedi Irklar:

Amerikan Shorthair:  Sıcak ve sessiz.

Bomba ay:  Oynak ve sevecen, harika kucak kedileri olurlar.

British Shorthair:  Rahatlamayı seven meraklı kediler. Ayrıca arkadaşlıktan hoşlanırlar ve yanınızdaki kanepede mutlu bir şekilde dinlenirler.

Burmese:  Bu cins, ailesine çok çabuk bağlanır ve çok dışa dönüktür.

Chartreux:  Nazik, oyuncu ama sessiz kediler.

Himalaya: Bu kediler huzurlu ortamları severler, bu nedenle çocuklarla dolu bir evin tadını çıkarmayabilirler ancak bir yaşlı için iyi bir arkadaş olabilir.

LaPerm: Sevecen ve nazik, kucağınızda oturmayı sever ama aynı zamanda çok aktiftir, bu nedenle oyunların tadını çıkarın.

Maine Coon:  İyi arkadaşlar olan nazik kediler, zihinsel zorluklardan hoşlanırlar, bu nedenle bol bol oyun oynamaktan hoşlanırlar.

RagaMuffin:  Sevecen, uysal ve insanları sever - ve evet, adı sizin kadar biz de seviyoruz!

Van Kedisi:  Tatlı ve meraklı.

 

Melez kedi dostlarımızı da unutmayalım! Kişiliklerini tahmin etmek daha zor olabilir, ancak bir kedi ile biraz vakit geçirdiğinizde karakterini çözmek çokta zor olmayacaktır.