Kedilerin Sevgilerini Gösterdiği 3 Hareket

Kedilerin Sevgilerini Gösterdiği 3 Hareket

Küçük dostlarımız ile geçirdiğimiz kaliteli vakitler arttıkça sizinle arasındaki bağ daha da kuvvetlenir ve sizi daha çok benimser. Sizi benimseyen bir kedi bazı davranışlarda bulunur yada mırıldanarak size sevgisini gösterebilir. İşte kedinizin sizi sevdiğini gösteren 3 hareket:

Mırıldanması

Kedilerinin mırıldanmasının bir çok sebebi olabilir. Korku veya tehlike durumunda mırıldanabilirler. Çevresinde olan bir huzursuzluğa karşı mırıldanabilirler ancak etrafta bu gibi durumlar olmayıp sizin yanınız da mırıldanıyorsa bilin ki o ortamda çok rahatlar ve çok mutlular. Bu sevgi ve rahatı aynı zamanda güvende olma hissini size karşı tatlı mırıldamalar ile gösterirler onların mırıldamaları gerçekten keyif verici. Kedilerinin mırıldamasının tansiyonu dengelediğini biliyor muydunuz ?

Yavaşça göz kırpması

Kediniz çok sakin ve mutlu bir yüz ifadesiyle gözlerini yavaş bir şekilde kırpıyor ise buda onların mutlu olduğunu gösteren bir diğer belirtilerdendir. Kedinin size ayrıca güven duyduğunu belirten hareketlerden biridir. Kedi sizin yanınız da daha güvenli daha mutlu hisseder. Kedinizde bu şekilde bir rahatlama gözlemliyor iseniz size karşı aranızdaki bağı gerçekten kuvvetlendirdiğiniz anlamına gelir.

Yüzünüzü yalaması

Kedilerin kendilerini mutlu hissettiklerin de sık sık gösterdikleri davranışlardan biride kendilerini yalamaktır. Sabahları yanınıza gelip yüzünüzü yalıyorsa sizi uyandırmak istiyordur ve kendisiyle oyun oynanmasını, ilgilenilmesini istiyordur. Bu durum genelde şöyle açıklanır kediler sahiplerinin kokusuyla kendi kokusunu bir arada duymak isterler ve bu yüzden sahiplerini yalarlar.

Ayrıca kedinizin karnını gösterip sizden sevilmeyi beklemesi de sizin yanınızda çok güvende olduklarını ifade ederler çünkü kedilerin en savunmasız bölgeleri karın bölgeleridir. Savunmasız bir bölgeye sizin sevmeniz için izin veriyorsa sizi sevdiğinin en büyük göstergelerinden biridir. Kediniz bu davranışları size karşı sergiliyorsa sizi gerçekten seviyor ve size oldukça güveniyor demektir aranızdaki bu bağı devam ettirmeye çalışmalısınız.