Kedimin Besin Takviyesine İhtiyacı Var Mı?

Kedimin Besin Takviyesine İhtiyacı Var Mı?

Bir kutu kedi maması, sevgili yavru kedinin sağlığı için ihtiyaç duyduğu her şeyi içerir - yoksa değil mi? Aslında yasa koyucu “tam gıda” terimini, kedinin sağlıklı bir kedi yaşamı için ihtiyaç duyduğu her şeyi vitamin ve minerallerin eklenmesiyle alacak şekilde tanımlamıştır. Yaşlarına, yapılarına ve olası hastalıklarına bağlı olarak birçok kedi, gıda takviyeleri şeklinde ek besinlere ihtiyaç duyar. Neyse ki, kedi sahiplerinin kadife pençelerinin diyetini desteklemek için kullanabilecekleri çok çeşitli kedi maması takviyeleri var. Kediler için besin takviyelerine yönelik küçük kılavuzumuz, doğru besin karışımını bulmanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

 

Tamamen sağlıklı bir kedinin vitamin ve besin karışımına ihtiyacı vardır. 

Vitaminler

A Vitamini: Tüylü dostların gözleri, derisi ve saçları A vitaminine ihtiyaç duyar. A eksikliği göz hastalıklarına ve her türlü cilt sorununa yol açabilir. Bununla birlikte, fazlalığı da aynı derecede tehlikelidir: iskelet değişikliklerine ve bodur büyümeye yol açabilir. 3 kilo ağırlığındaki yetişkin bir kedinin günde yaklaşık 300 IU (uluslararası birim) A vitaminine ihtiyacı vardır.

D vitamini: bağırsakları, kemikleri, böbrekleri, meme bezlerini ve rahmi destekler, kalsiyum ve fosfat dengesini düzenler. Fazlalık varsa damar duvarlarında kireçlenme olabilir, eksiklik raşitizme yol açar. Ev kedileri genellikle D vitamini eksikliğinden muzdariptir, açık hava kedileri güneş ışığı yoluyla D3 vitamininden vitamin sentezleyebilir.

A vitamini gibi, E vitamini de yağda çözünür. Vitamin vücutta bulunan yağları ve lipitleri serbest radikallerin saldırısından korur - bu bir antioksidan olarak bilinir. Yetişkin bir kedinin günde yaklaşık 2 mg E vitaminine, hamile kedilerin veya yavru kedilerin buna göre daha fazla ihtiyacı vardır.

C vitamini: kedinin kendisi tarafından üretilebilir, ancak az miktarda olduğu için diyete eklenmelidir. 100 ila 300 mg C vitamini bağışıklık sistemini destekler ve özellikle stres, hastalık ve yaşlılık zamanlarında önemlidir.