Kediniz Neden Isırır ?
Kediniz Neden Isırır ?

Kediniz Neden Isırır ?

Kediniz bazı zamanlar gerçekten size zarar vericek kadar ısırıyorsa bunun arkasında yatan bir çok sebep olabilir. Bazen ise kediler sevgilerini ısırarak gösteriyor olabilir nede olsa onlar bir "kedi". Isırması sizi rahatsız edebilir ancak ısırmayı nasıl azaltabilirsiniz ve ısırmanın arkasında yatan sebeplere birlikte bakalım.

Stresli ve sinirli olması kedinizin ısırmasın da başlıca sebeplerden biri olabilir. Eğer oyun oynadıktan sonra siz oynamak için devam ederseniz sizi ısırabilir buda durmanız gerektiği ve artık oynamamak istemediği anlamına gelir. Kedinizin sizi ısırmasını azaltabilirsiniz. Kediniz sizi ısırdıktan sonra kesinlikle ona vurmayın yada fiziksel şiddet göstericek hareket yapmayın bu sadece onu daha korkak yapar. Isırdıktan sonra canınızın yandığı tepkisi vermeyin kedinizi biraz yalnız bırakın bu onları en iyi kınama şeklidir. Kediniz ısırmadığı takdirde güzel hareketlerin de ona ödül mamaları verin ve onlarla aranızdaki bağı böylece kuvvetlendirin. Kediniz ısırmasını her ne kadar durduramasanız da onun ısırmaların bu yöntemlerle azalatabilirsiniz genel de en işe yarayan yöntem ondan uzaklaşmaktır kınama olarak en iyi yapabileceğiniz hamle budur. Kedilerimiz de gördüğümüz bu ısırma davranışlarını çoğu zaman oyun olarak yada şımarma olarak görsekte bu tamamen onların doğal ortamlarıyla alakalıdır. Doğal ortamlarında iç güdüsel olarak avcılık içgüdüsü bulunan kediler bu davranışlarını evcil dahi olsalar ister istemez gösteririler. Yani bu durumu aslında çok normal karşılamalı gerekirse kedinizle konuşmayı dahi deneyebilirsiniz.

Kedini yavru ise yapabileceğiniz en iyi hamle onlardan kaçmak yada onları yüzüne üflemektir yapabileceğiniz ne yazık ki başka bir şey yoktur çünkü onlar daha yavrudur ve enerjileri çok fazladır devamlı oynama eğilimi içerisindedirler bu yüzden onlara yapabileceğiniz pek birşey yoktur.