Korkan Kedime Ne Yapabilirim ?

Korkan Kedime Ne Yapabilirim ?

Kediler doğal olarak meraklı hayvanlardır. Ancak her kedi insanlara aynı güveni göstermez. Bu özellikle kürk burun iki ayaklılarla temas etmeden büyüdüyse veya hatta kötü deneyimler yaşadıysa geçerlidir. Endişeli bir kedi dikkatle ele alınmalıdır.

 

Kedimin korktuğunu nasıl anlarım?

Kedinin beden dili hakkında biraz bilgi sahibi olan herkes, endişeli bir kediyi açıkça tanımlayabilir;

Genellikle tüylü ve dağınık olan kürkleriyle çömelirler.

Diğer kedilere veya yeni nesnelere neredeyse hiç dostane bir yaklaşımları yoktur, genellikle ilgisiz veya düzensiz görünürler. 

Diğer kediler yeni nesnelere, türdeşlere veya ilgi duyan kişilere yaklaşırken, o geri çekilir.

 

Diğer kedilerle veya insanlarla hiçbir oyun ve hatta iletişim kurmazlar, kendine güvenen kedininarkadaş canlısı, yükseltilmiş kuyruğu burada nadiren görür. Bunun yerine, en iyi durumda nötr bir şekilde asılı kalır ancak çoğunlukla arka bacaklarının arasında sıkışıp kalır ve hatta korkunç veya agresif bir "tuvalet fırçasına" dönüşür. :)

 

Kedim neden korkuyor?

Bir kedinin hassas mı yoksa cesur bir gözüpek mi olduğu cins, yetiştirme, sosyalleşme, çevre ve sosyal rütbe tarafından belirlenir. Biz insanlar gibi, her kedinin bireysel bir karakteri vardır. Daha yavruyken insanlara güvenen ve gittikleri her yerde iki ayaklı arkadaşlarının peşinden giden ev kaplanları var. 

 

Kediler öncelikle içgüdüleri tarafından kontrol edilir. Kapının yüksek sesle çalınması, veteriner hekime yapılan tatsız bir ziyaret veya tatilde yanında  bir insanın olmaması gibi görünüşte önemsiz deneyimler kedilerimizi derinden rahatsız edebilir ve endişeye neden olabilir. Bir kedinin insanlara karşı neden çekingen davrandığı, belirli durumlarda korkuyla tepki verdiği veya belirli nesnelere veya canlılara karşı neden fobi gösterdiği her zaman açık değildir. Kedinizi, yetiştirme ve yaşam koşullarını ne kadar iyi tanırsanız, korkunun nedenini belirlemek o kadar kolay olur.

 

İnsan teması olmadan büyütülen kediler;

Bir kedinin karakteri ve insanlara karşı davranışları özellikle anne kedi tarafından şekillendirilir. Yaşamın ilk on iki haftasının önemli oluşum döneminde, kedi nihayet annesinden ve kardeşlerinden kedi için önemli olan her şeyi öğrenir - bu aynı zamanda diğer hayvanlara ve iki ayaklılara karşı tutumunu da içerir.

 

Sevgiyle büyüyen kediler çok büyük sorunlar olmadığı sürece (kendini bilmez biri tarafından korkutulmak gibi...) korkuya kapılmazlar. Bunun için de bakımını üstlendiğiniz kedinin her zaman yanında olmalı ve onu tehlikelere karşı korumalısınız. Sonuçta bu sizin en önemli göreviniz.