ONCİLLA Vahşi kedi cinsi ve özellikleri
ONCİLLA Vahşi kedi cinsi ve özellikleri

ONCİLLA Vahşi kedi cinsi ve özellikleri

Oncilla (Felis macrura) bir jaguar gibi bir yırtıcıya çok benzeyen vahşi bir kaplan kedidir. Onu doğal koşullarda karşılamak neredeyse imkansızdır çünkü bu hayvan yalnızlığı sever. Bilim adamları bile hayatını tam olarak araştırmamış, ancak bazı özellikler hala biliniyor.

içerik

  • Bir kedinin görünümü ve yaşam tarzı
  • Evde vahşi bir kedi tutmak mümkün mü
  • Bir kedi yavrusu nereden alınır?
  • Toyger
  • Diğer yerli ırklar

Bir kedinin görünümü ve yaşam tarzı

Ontsillu, Güney Amerika kedilerinin cinsine aittir. Çok renkli lekeli bir rengi var. Bu kedi yabani akrabalarından daha küçüktür, fakat evcil kedilerden biraz daha büyüktür. Vahşi bir kedinin gövdesi yaklaşık 65 cm uzunluğundadır Vücut ağırlığı 2,5-3 kg arasında değişir. Namlu ileri uzatılır, başın kendisi yuvarlaktır.

 

Kulaklar, iç kedilerden biraz daha büyüktür. Fırçaları, sadece küçük bir tüyü, rengi beyaz ve dışta tamamen siyah bir yüzeyi yoktur.

Vahşi bir hayvanın gözlerinin rengi sarı-kahverengidir, öğrenciler dar ve dikeydir. Gözlerin büyüklüğü oldukça büyüktür, bu yüzden oncilla'nın yüzünün çoğunu işgal ederler.

Bu canavarın üst dişlerin üstündeki yoğun uzun bıyıkları vardır. Kuyruk da çok uzun, 40 cm'ye ulaşıyor, kalınlığı ortalama.Arkada bulunan pençeler ön taraftan daha uzundur. Keskin pençeleri var.

Bu kediler kısa saçlı. Yünleri çok yumuşaktır. Hayvanın peritonu ve göğsü beyaz renktedir, namlu beyaz noktalara ve gözlerden farklı yönlere uzanan siyah şeritlere sahiptir. Arkadaki ve yanlardaki saçlar siyah düzensiz şekilli lekeler ile kaplıdır.

Kaplan ontsilly mükemmel yüzmeyi başardı. Bununla birlikte, sadece tehdit edici tehlike onları böyle yapar.. Kediler, kendi işaretli bölgelerinin bulunduğu karada daha fazla olmayı tercih ederler.

Bilim adamlarının bu tür üzerinde çalışmasını engelleyen vahşi bir hayvanın yalnız yaşam şekli. Canavar, rengarenk rengine yardımcı olduğu ağaçların arasında ustaca gizlenir. Bir ağaçta uyurken bile, görülemez. Ama onun yüksekliği için – bu kurbanı gözlemlemek ve ani sıçramayı sollamak için en uygun yoldur.

Evde vahşi bir kedi tutmak mümkün mü

Kaplan ontsilla insanlara karşı agresif duygular göstermez, ama arkadaş olmak için acele etmiyor. Evde tutmak çok az insan. Hayvanı evcilleştiren mülkler, birimler. Bir kişinin vahşi bir hayvanı kazıma arzusu varsa, zararsız bir evcil kedi olamayacağını bilmeniz gerekir.

 

Her şeyden önce, çok obstinate bir karakteri var, o daha yalnız olmayı sever. Geceleri, kedi en aktif, oldukça yüksek bir atlama yeteneğine sahiptir. Bu davranış nedeniyle hayvan, sahibine çok fazla rahatsızlık verebilir.

Vahşi kaplan oncilla tutmak için en uygun yer, büyük kuş kafesidir. Sadece içinde, yabani habitatlara olabildiğince yakın olacak bu tür şartların yapılması mümkündür.

Canavar taze et olabilir, sığır eti ise daha iyidir. Ayrıca ona yiyecek, mineral ve vitamin takviyesi vermelisin. Beslenme günde sadece bir kez yapılmalıdır. Belirli günlerde, sahibi aç günlerini ayarlamalıdır. Bu amaçla özel olarak geliştirilmiş bir program.

Bir kişi yırtıcıyı bakımının altına aldıysa, o zaman kedinin sağlığının bakımı ocağın üzerinde durur. Hayvan bir veteriner gözetiminde olmalıdır.

Bir kedi yavrusu nereden alınır?

Kaplan yavruları oldukça pahalıdır. Fiyat, kaplamanın rengine, üzerindeki paterne, hayvanın kökenine bağlıdır. Oncilla nadir bir tür olarak kabul edilir, bu yüzden sadece gel ve satın almayacak. Satış sadece siparişin altında yapılır.

Bir kaplan kedisinin kreşle ne kadar temasa geçtiğini öğrenebilirsiniz. Orada, yavrular dikkatle seçilmekte, özel bir yönteme göre yükseltilmekte, onlara pasaport vermekte, bu da yapılan aşıları göstermektedir.

Toyger

Birçok yerli kedinin kaplan çizgiliları vardır. Brindle rengine sahip evcil hayvanın en popüler cinsi bir oyuncakçı.. İngilizce'den tercüme edilmiş, isim "oyuncak kaplan" anlamına gelir.

Böyle bir hayvan en iyi egzotik ırklardan biridir, maliyeti çok yüksektir. Bu nedenle, evde bir oyuncakçısının varlığının ona özel bir şıklık verdiği, sahibin maddi refahının bir işareti olduğuna inanılmaktadır.

Bilim adamları uzun süredir kaplan ırkı yetiştirmek için ideal ebeveynler arıyorlar. Sonuç olarak, sıradan bir kedi ve bir Bengal kedisi geçerek elde edildi. Ama oyuncakcı gerçek bir kaplan gibi görünüyor. Sadece boyut daha küçüktür. Dışa doğru, çok zarif ve aristokratik görünüyor.

 

Bu kedilerdeki vücudun yapısı kendine özgü özelliklere sahiptir. Kendileri oldukça büyüktürler, vücut ağırlıkları 6-8 kg'a ulaşır, ancak uzun ve ince bir kuyruğa ve küçük bacaklara sahiptirler.

Toyger namlu uzamış, burun geniş, sıradan kediler için sıra dışı olan. Evcil hayvanın güçlü bir boynu, küçük kulakları ve büyük mavi gözleri vardır.

Vücuttaki kaplan çizgileri farklı bir gölge olabilir – siyah, sarı, kahverengi. Kuyrukların pençeleri ve ucu daima siyahtır. Bu tür hayvanlar kısa saçlı.

Karaktere gelince, brindle renginin kedisi çok sevecen, sakin, çok dikkat edilmeye bayılır. Oyuncakcıların sadece standart kedi sesleri değil, kuşa benzeyen başka şeyler yaptıklarını da belirtmek gerekir. Küçük yavru kedi aktif ve eğlenceli. Yetişkin evcil hayvanlar daha rahat, akıllı, sahiplerine adanmışlardır.

Ayrıca, siyah kaplan kedisi yeterince uzun yaşıyor. Hayatının süresi 20 yıla ulaşabilir.

Diğer yerli ırklar

Toyger – bu bir brindle rengi olan tek cins değil. Vahşi yırtıcıya benzeyen başka evcil kediler var. Bunlar arasında:

  • Munchkin. Bu kaplan rengine sahip kedilerin çok eğlenceli bir cinsidir. Bu evcil hayvanların yünü kısa ama kalındır. Rengi farklı olabilir, ancak resim bir kaplan gibi gereklidir.Bu cinsin karakteristik özelliği kısa bacaklara sahip olmasıdır. Bu nedenle, dachshunds gibi görünüyorlar.
  • Sibirya kedisi. Ayrıca renk olarak küçük kaplanlara benzer. Bir köpeğe benzetilebilen bu türün özverisine dikkat çekmeye değer. Bu hayvanın paltosu ortalama bir boyuta sahip. Vücut büyük, vücut ağırlığı 10 kg'a ulaşabilir.
  • İngiliz kaplan kedisi. Bu cins, sıradışı karakteri için popüler. Eğer sahibi erken yaşta yetişmeye başlamazsa, o zaman gelecekte sadece istediğini yapar. Onu giymek imkansız olacak. Böyle bir kaplan evcil hayvanının kişisel alana ihtiyacı vardır, böylece istediği zaman emekli olabilir. Bu cinsin kabuğu kısa, rengi kaplanın benzeri ve farklı varyasyonlara sahip.
  • İskoç kaplanı kedi. Sırtında bir tekir rengi var. Kuyrukta büyük şeritler görülebilir. Bir kedinin kafasında "M" harfini andıran sıra dışı bir işaret vardır. Pet göz farı sarı, kulaklar küçüktür.

Kaplan kedisi renkleri pek çok insanı çeken çok güzel görünüyor. Vahşi bir evcil hayvanı evcilleştirmek oldukça zor ise, o zaman bir kaplan gibi görünen bir yerli kedi elde etmek oldukça mümkündür.