Saldırgan Kediler Nasıl Sakinleştirilir ?
Saldırgan Kediler Nasıl Sakinleştirilir ?

Saldırgan Kediler Nasıl Sakinleştirilir ?

Strese bağlı davranış bozuklukları insanlarda da olduğu gibi kediler de görülür. Biz insanlar bunun için kafamızı dinlendirici faaliyetler yapıp, psikologlara başvursak da kediler için aynıları geçerli değildir. Onların saldırgan davranışlarının arkasında yatan daha farklı sebepler olabilir.  Bazı kediler doğuştan karakterleri gereği saldırgan olsa da bazıları korktukları için bu davranışta bulunurlar. 

Kediler Neden Saldırganlaşırlar ?

Kediler doğal yaşamları gereği hırçın ve saldırgan hayvanlardır sizin iyilik olarak gördüğünüz ve ona karşı yaptığınız bir davranışı farklı algılayabilir. Kediler hırçın davranışlarının altında temelde 2 sebep yatar bunlardan biri savunma iç güdüsü diğeri ise kendi bölgelerini koruma isteği. Savunma içgüdüsü ile hareket eden kediler kendilerini tehlike altında gördüğü yada sizin onlara istemeden yaptığınız bir hareketi öfke unsuru görüp savunma içgüdüsü ile kendini koruma isteğidir buda oldukça doğal karşılanmalıdır.

Kediler kendi yaşadıkları bölgede her zaman baskın ve etkili bir rolde olmak ister ev içerisinde olsa bile. Kedinizin gece kaldığı ortamda yaptınız büyük değişiklikler onları sinirlendirebilir. Ayrıca kendi kaldıkları bölgeye yabancı bir hayvanın girmesi orada tahrik edici hareketlerde bulunmasıda kedileride oldukça sinirlendiren ve saldırgan olmaya iten durumlardan biridir.

 Nasıl Sakinleştirilir 

Kedinizin hırçınlaştığı ortamı sakin tutarak, gürültüden uzaklaştırarak ve yaşam alanlarına saygı duyarak onların saldırgan davranışlarını azaltabilirsiniz. Ayrıca unutmayın sizin onlarak yaptığınız ve iyi bir davranış olarak gördüğünüz her hareket kediniz tarafından yanlış algılanabilir. Bu yüzden sinirlendiğini düşündüğünüz hareketleri analiz edin ve o hareketleri yapmamaya çalışın.