Toyger Kedisi Ve Özellikleri
Toyger Kedisi Ve Özellikleri

Toyger Kedisi Ve Özellikleri

Toyger Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Bilimsel adı Felis Catus olan Toyger kedisi kürk desenleri ile vahşi kedileri çağrıştırır. Beden anatomileri ile de kaplanlara benzeyen Toyger kedileri 1980’li yıllarda keşfedilmiştir. Fiziksel olarak yırtıcı kedilere benzeseler de bu kediler oldukça dost canlısı hayvanlardır. Aynı zamanda çok nazik kediler olan Toyger kedileri, Bengal kedilerinin bir Amerikan yerel kedi cinsi ile melezlenmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Toyger kedisi muhteşem kürkünün yanında oyuncu ve hareketli yapısıyla da dikkat çeker.

 

TOYGER KEDİSİ GENEL ÖZELLİKLERİ

*Amerika Birleşik Devletleri’nde melezleme yoluyla keşfedilmişlerdir.

*Orta boy kedi ırkları arasındadır. Ağırlıkları 7 kilogramdan 12 kilograma kadar çıkabilir.

*Kısa tüylü kedilerdir. Tüyleri sık ve yumuşaktır.

*Tüy rengi turuncuya yakın sarıdır. Bu rengin üzerinde kahverengi benek ve desenler bulunur.

*Kaslı, atletik ve güçlü bir beden yapıları vardır.

*Vücutları enlemesine uzundur ve bacakları bedenlerine göre kısadır.

*Hareketli ve oyuncu bir doğaları vardır.

*İlgi ve sevgi görmeye bayılırlar. Yalnız bırakılmaya uygun kediler değildirler.

*Dost canlısı ve sosyal hayvanlardır. Diğer evcil canlılarla da iyi anlaşırlar.

*Sahiplerine çok bağlıdırlar ve onlarla özel bir bağ kurarlar.

*Zeki ve meraklı hayvanlardır.

*Zekâları sayesinde eğitilmeye çok açıktırlar.

*15 yıla kadar yaşayabilirler. Bu süre iyi bir bakımla daha da uzatılabilir.

 

TOYGER KEDİSİ BAKIMI

Her evcil hayvan ilgi ve sorumluluk gerektirir. Fakat bazı türler ilgi ve sevgi ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda oldukça hassastır. Toyger kedisi de bunlardan biri. Eğer bu çarpıcı dış görünüme sahip olan kediyi sahiplenmeye niyetliyseniz evde onunla bol bol vakit geçirmeye kendinizi hazırlamalısınız. Çünkü Toyger kedileri yalnızlıktan hiç hoşlanmadıkları gibi, sahipleriyle sürekli temas halinde olmak isteyen canlılardır. Bekledikleri ilgiyi görmediklerinde türlü yaramazlıklarla dikkatinizi çekmeye çabalarlar.

Sahiplerine çok bağlı ve çok sadık bir kedi türü olan Toyger kedileri, diğer kediler gibi rutinlerine de bağlıdır. Uyku, mama, oyun saatlerine çok sadıktırlar ve aynı hassasiyeti sizden de beklerken. Evde değişiklik yapılması da hoşlarına gitmez.

 

Oyun ihtiyaçları yüksek olan Toyger kedileri keskin bir zekaya ve yoğun bir merak duygusuna sahip oldukları için öğrenmeye çok açıktırlar. Onunla oyun oynarken zekasının sınırlarını da görmeniz mümkündür. Karmaşık oyunları bile hızlıca kavrayan Toyger kedisi, evdeki herkesle çok iyi geçinir. Diğer evcil hayvanlarla anlaşması da kolaydır.

Kısa ve sık tüylere sahip olan Toyger kedileri tüy bakımı açısında sizi zorlayan kedi cinslerinden değildir. Tüyleri sık olduğu için kendini temizlerken çok tüy yutan bu kedilerin haftada en az 2 ya da 3 kez fırçalanması yerinde olacaktır.

Toyger kedisi diğer kedi türlerine göre mama konusunda daha seçici davranabilir. Beğenmediği mamayı reddetme eğilimi gösterdiğinde sabırlı olunması gerekir. Onu kaliteli kedi mamaları ile beslerken lezzetli KEDİ ÖDÜLLERİ ile de mutlu edebilirsiniz.