Yeni Doğmuş Kediler Ne Zaman Yıkanabilir?

Yeni Doğmuş Kediler Ne Zaman Yıkanabilir?

Bugün piyasada kediyi yıkamadan temizlemek için fırçalar, kuru şampuanlar, özel ihtiyaçlar için şampuanlar vb. birçok ürün bulabilirsiniz. Ancak kediniz eve girip çıkmakta özgürse, iyi tanımlanmış bir temizlik rutini oluşturmak çok önemli olacaktır.

 

İlk öncelikle yeni doğan yavru kedileri yıkamanın iyi olmadığını belirtelim.

Kedilerin yıkanması için aşılarının tamamlanmış ve bağışıklık sisteminin aktif hale gelmiş olması gerekiyor. Bu nedenle banyo yaptırmak için ortalama 6 ay beklenmesi tavsiye edilir.

 

Küçük bir kedi yavrusu ne zaman yıkanır?

Kedinizin temizliği, uykusu ve beslenmesi kadar önemlidir. Genellikle kediler dilleri ve patileri yardımıyla kendini temizler. Kediniz kendini temizlese dahi onların sağlığını tehdit edebilen ölü tüyleri gidermek için kedinizi düzenli olarak taramanız tavsiye edilir. Ayrıca kediniz sevecen ise birlikte vakit geçirmek için güzel bir bahaneniz bahaneniz olacaktır.

Küçük bir kedi sahiplendiyseniz yavruyken taranmaya alıştırmanızı, eğer kaçmak istiyorsa zorlamadan adım adım ilerlemenizi öneririz. Bazı kediler durumu oyun gibi algılar bazıları ise bu işlem sırasında strese girer. Yavru kediyi  tararken gergin olduğunu fark ederseniz durumun yarattığı stresi azaltmak için tarama işleminizi oyuna dönüştürerek bitirmelisiniz.

 

Örneğin İranlı gibi uzun tüylü bir kediniz varsa eve geldiği andan itibaren taramaya alıştırmanız çok daha uygun olacaktır. Küçük bir kedinin hangi yaşta yıkanabileceği sorusunun cevabı 6 aydan itibarendir, daha erken yıkanmamasına özen göstermelisiniz.

Özellikle anne kedi evde ise kesinlikle yıkamayan aksi takdirde annelerin yavrularını tanımama riski vardır. Bu süreden önce kedinizin kirlendiğini fark edip temizlemek isterseniz bunu nemli bezle yapabilirsiniz. İlla yıkamanıza gerek yoktur örneğin nemli bir bezle silebilir bittiğinde ise tamamen kurumasına dikkat ederek temizleyebilirsiniz.