Amerikan Bobtail Kedisi  Ve Özellikleri
Amerikan Bobtail Kedisi  Ve Özellikleri

Amerikan Bobtail Kedisi Ve Özellikleri

American Bobtail uzun bir geçmişe sahip olan kedi ırklarından sadece bir tanesidir. Bu ırk 1900’lü yılların başında Amerika’nın bir eyaleti olan Arizona’da keşfedilmiştir. Bobtail, Arizona’da fazlasıyla ün sahibi olan “Yodi” olarak bilinen kedilerin, bu eyalette bulunan “Sender” kedileri ile çiftleşmesi sonucu ortaya çıkmıştır. TICA’ nın 1989 yılında yaptığı araştırmalar sonucunda tür olması yönünde öneriler sunuldu fakat genlerinde ortaya çıkan bazı sonuçlar sebebiyle 2002 yılına kadar tür olarak kabul edilemedi. Bu yıldan sonra aşırı derecede bir popülerlik kazanan Bobtail kedisi hakkında size hazırladığımız American Bobtail Özellikleri ve Bakımı hakkında bilgi verici yazıyı okumanızı öneriyoruz.

Başka Kedilerle Geçinme Yüksek
Çocuklarla Geçinme Yüksek
Dikkat ve İlgi İyi
Konuşkanlık Düşük
Oyunculuk İyi
Avcılık İyi
Aktivite İyi
Bağımsızlık Orta

 

American Bobtail Genel Özellikleri

Karakteri: Atik ve Zeki
Tüy Yapısı : Uzun Tüylü
Gövde: Geniş Vücutlu
Kürk : Yumuşak ve Sık
Kuyruk:Kısa yapı ancak çok tüylü

American Bobtail kedisi kısacık kuyruğu ve fırça gibi kulakları ile ırkın kendine has ilginç bir görünümü bulunmaktadır. Vahşi olarak nitelendirilse de ev hayatına gayet uygun bir yapıları bulunmaktadır. Gelişim süreçleri üç yıl civarında sürmektedir. Atletik bir görünümü olan bu ırkın kürk yapısı kabarık ve fazla tüylüdür. Sahiplendiğiniz süre içerisinde bakımlarını eğer düzgün bir şekilde yaparsanız kedinin görünümü her daim güzel kalacaktır. Renk çeşitliliği bakımından karşımıza siyah, kahverengi, tarçın, leylak, mavi, krem ve açık kahve olarak çıkmaktadır. Aynı şekilde tüylerinin üzerinde farklı farklı desenler bulunabiliyor. Aynı şekilde oldukça zeki bir yapıda olması sebebiyle evde beraber yaşadığı kişilere fazlasıyla itaatkardır. Bu sebeple neredeyse bir köpek gibi hareketler sergilemektedir.

 

American Bobtail Karakteri

American Bobtail ırkı, bir köpeğe benzetmek gerekirse kesinlikle golden retriever kadar zeki ve hiperaktif bir kedidir. Diğer kediler ile arasında bulunan en önemli farklardan birisi ise sahibiyle beraber çıktığı yürüyüşlerde doğaya olan olumlu bakış açısıdır. Sahibinin sözünden hiçbir zaman çıkmayan yapısı sebebiyle onu yanınıza alıp sokağa çıktığınızda hiçbir sorun ile karşılaşmazsınız. Aynı zamanda diğer insanlar ile anlaşma konusunda da bu kedinin üzerine yoktur. Herkesle kolay bir şekilde anlaşan bunun yanı sıra herkese gülen bir yapısı bulunmaktadır.  Her kedide yer alan özellik olan keşfetmek bu kedinin de önemli özellikleri arasında yer almaktadır. Öğrenmeyi çok sevdiği için sürekli bir şeyler ile uğraşmaktan vazgeçmemektedir. Ailenin içerisinde bulunan kişiler ile de çok iyi anlaşarak eğer bir çocuğunuz var ise ona adeta bir arkadaş olacak ve onunla oyunlar oynayacaktır.

 

American Bobtail Bakımı

American Bobtail tüyleri konusunda size bazı sorunlar yaşatabilir. Bu ırk çok fazla tüylü olduğu için sürekli bir şekilde bakıma ihtiyaç duymaktadır. 5 günde bir pethoptan alacağınız bir tarak ile yapılacak olan bakım onun tüylerine zarar gelmemesi açısından çok önemlidir. Yıkama konusuna gelindiğinde ise kontrolü hiçbir zaman elden bırakmadan mevsimlik olarak banyo ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Diş konusuna gelindiği zaman ise bu kedilerde genetik bir periodontal diş hastalığı bulunmaktadır. Bu sebeple mutlaka diş fırçası ile düzenli olarak dişlerini fırçalamanız gerekmektedir. Kulaklarının porsuk bir yapıda olması sebebiyle tozlara ve kirlere karşı dayanıklılığı yoktur.

Elma sirkesi ile karıştırdığınız suyu bir beze dökerek bu bölgelerin temizliğini kolayca yapabilirsiniz. Bilmeniz gereken en önemli noktalardan birisi kedinin kulak temizliğinde kesinlikle kulak çöpü gibi sivri cisimler kullanmamanız gerektiğidir. Kedilerin kulak yapısı insandan çok farklı olduğu için bir çok soruna davetiye çıkarabilirsiniz. Sağlık bakımından ise bu kedi 15 yaşına kadar kolay kolay hiçbir sağlık sorunu ile karşılaşmamaktadır. Düzenli ve doğru bir beslenme programı ile ve bunun yanında kaliteli mamalar kullanarak onun sağlığına katkılarda bulunabilirsiniz. Yemek artıkları gibi besinler ile kedinizi beslememeye mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Bunun sebebi kedilerin sindirim sisteminin bu yiyecekleri sindirecek güçte olmamasıdır.