Bengal kedisi  Ve Özellikleri
Bengal kedisi  Ve Özellikleri

Bengal kedisi Ve Özellikleri

Bengal Kedisi

  Bengal kedi ırkı ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde yetiştirilmeye başlanmış vahşi görünüme sahip bir kedi türüdür. Görünümlerinin vahşi olmasının aksine Bengal kedileri oldukça uysal, sevecen ve sakin yapılı bir kedi ırkıdır. Bu kedi ırkı çocuklu aileler için önerilen evcil hayvanlar arasında yer alır. Bengal kedisi oldukça köklü bir geçmişe sahip olsa da resmi olarak uluslararası kedi türleri arasına 1997 yılı itibariyle girmiştir.

  Bengal kedileri güçlü, atletik ve mermer gibi sağlam vücut yapılarıyla adeta leoparı andıran derileriyle bilinirler. Bu güçlü kediler genellikle büyük boy olan kedilerdir. Kedi ırkı olarak 4 kuşaktan oluşan Bengal kedileri, F4 cinsi ile en uysal özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Kedi yetiştiricileri Habeş kedisi, Mısır Mausu kedisi ve British Shorthair cinsi kediler ile çiftleştirerek Asya Leopar kedisini bir hayli özel kılmaktadır.

Bengal Kedisi Kişiliği

  Bazı Bengal kedileri vahşi doğasından kaynaklı kişilik özelliklerinden dolayı ele gelmekten hoşlanmaya bilirler. Yine de sahibine alışan bir Bengal kedisi uysal yanını sahibine göstermekte çekinmezler. Hatta yeteri kadar ilgilenilmeyen bir Bengal kedisinin bunalıma girdiği bile bilinmektedir. Bu yüzden Bengal kedileri yalnız kalmaktan da hoşlanmazlar.

  Balık avlama konusunda usta olan Bengal kedileri, birçok kedinin aksine su ile vakit geçirmekten hoşlanırlar. Dolayısıyla kediniz kirlendiğinde onu kedi şampuanı kullanarak zahmet çekmeden yıkayabilirsiniz. Ancak Bengal kedilerinin kesinlikle kucak kedisi olmadığını bilmeniz gerekmetedir. Bengal kedileri daha çok kedi oyuncaklarıyla oynatılarak vakit geçirmekten hoşlanırlar.

Bengal Kedisi Görünümü

  Bengal kedileri zarif, kaslı ve atletik vücutlarıyla oldukça dikkat çeken bir kedi türüdür. Onları özel yapan en belirgin özelliği ise muhteşem deri yapılarıyla adeti küçük bir leoparı andırmalarıdır. Bengal kedisi genellikle kahverengi-benekli, siyah-düz, mavi gözlü-benekli, gümüş-benekli ve mavi gözlü-kar benekli desenlerinde görülmektedir. Bengal kedisinin ortalama vücut ağırlığı 3 ile 7 kilo arasında değişiklik göstermektedir. Vahşi görünümlere sahip olmalarının nedeni lekeli tüy yapıları, sivri çene hatları ve kesin bakışlarından kaynaklıdır.

Bengal Kedisi Bakımı

  Bengal kedisi kısa ve kalın tüy yapısıyla oldukça kolay bakıma sahip bir kedi türüdür. Kedinizi haftalık olarak kedi tarağı veya kedi fırçası ile düzenli taramanız durumunda muhteşem leopar görünümlü derilerinin daha da sağlıklı olduğunu göreceksiniz. Ağız hastalıklarına karşı, kedinizi kedi diş fırçası ile düzenli olarak bakım yaptığınızda diş ve diş eti hastalıklarının oluşumunu engellersiniz. Bu bakımların tamamı veteriner hekimler tarafından da önerilmektedir.

 

  Bengal kedilerinin sağlıklı ve dinç kalması için bilindik marka kedi maması almaya özen gösterin. Kedinizi düzenli olarak kedi besin takviyeleriyle yaşam kalitelerini en üst düzeyde tutmaya özen gösterin. Tüm kedilerde olduğu gibi Bengal kedilerinin de tırnaklarını törpüleme ihtiyacını unutmamak gerek. Eğer koltuğunuzun, halınızın veya başka bir ev eşyanızın kediniz tarafından tırmalamasını istemiyorsanız, kedi tırmalamalarından edinmez gerekmektedir.

Bengal Kedisinin Ömrü Ne Kadardır

  Bengal kedileri doğru beslenme, doğru aşılama ve kaliteli yaşam standartlarında ortalama 12 ile 16 yıl yaşarlar. Kedi ırkları arasında oldukça dirençli olarak bilinen Bengal kedileri kimi zaman çeşitli hastalıklara yakalanabilmektedir. Düz göğüslü yavru kedi sendromu, patellar lüks, kalça displazisi, piruvat kinaz eksikliği gibi durumlar bu hastalıklardan bazılarıdır.

Bengal Kedisi ve Çocuklar

  Bengal kedisi doğası gereği sosyal kedilerdir. Dolayısıyla kalabalık, çocuklu aileler için ideal ev kedisi olma özelliğine sahip kedi ırklarındandır. Hatta yoğun iş temposuna sahip, vakti olmayan aileler için sahiplenilmesi önerilmez Bengal kedilerinin. Çocuklarla oynamaktan zevk alan Bengal kedisinin en sevdiği kedi oyuncakları arasında kedi topu ve kedi fare oyuncağı yer alır.

  Diğer evcil hayvanlarla olan iletişimi de oldukça kuvvetli olan Bengal kedisi, özellikle köpeklerle çok iyi dostluklar kurmaktadır. Hemen hemen hiçbir kedi veya köpek türünden korkmayan Bengal kedisi, sahipkar tavırları ve yönetici kimliği ile bilinirler. Güçlü av yetenekleri olduğundan Bengal kedilerinin kuş, hamster, tavşan gibi diğer evcil hayvanlarla olan iletişiminde ise kontrolü elden bırakmamanızda yarar var.

Bengal Kedisinin Genel Özellikleri

- Bengal kedisi leoparı andıran kürk yapısı ile diğer kedi ırklarından oldukça farklı bir görünüme sahiptir.

- Bengal kedisi doğası gereği, avcı yetenekleri gelişmiş vahşi görünümlü kedilerdir.

- Her daim oyun oynamatı seven Bengal kedisi yalnız kalmaktan asla hoşlanmaz.

- Bengal kedileri zeki, meraklı ve keşfetmeyi seven kedi ırklarındandır.

- Her ne kadar vahşi gözükseler de Bengal kedisi çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla oldukça iyi anlaşır.