Bir Kediyi Nasıl Mutlu Ederiz

Bir Kediyi Nasıl Mutlu Ederiz

Birçoğu bağımsız yapıları nedeniyle kedilerin mutlu olmak için fazla bir şeye ihtiyacı olmadığını düşünüyor.  Muhtemelen bir kediyle yaşamış ya da yaşamakta olan tüm insanlar bazen öyle görünmese bile kedilerin bize ne kadar ihtiyaç duyduklarını biliyorlar.

Sizce bir kediye su, yemek ve ev vermek yeterli mi? Kedilerin gerçekten mutlu olmak için çok daha fazlasına ihtiyacı var. Kedinizi koşulsuz seviyorsanız ve onu ailenizin bir parçası olarak görüyorsanız kedinizi nasıl mutlu edeceğinizi mutlaka bilmelisiniz.

 

Her zaman taze ve temiz su!

İlk olarak böbrek hastalığını önlemenin anahtarının su olduğunu unutmayın. Bu nedenle ona her zaman taze, temiz su vermek yalnızca kedinizi mutlu etmek için değil aynı zamanda sağlığını da korumak için önemlidir.

İdeal olarak kediler az miktarda su içmeye meyilli hayvanlar olduklarından evin her yerine birkaç kase su koymalısınız. Ek olarak bazı kediler o kadar tuhaftır ki taslarından içmeyi reddederler ve doğrudan musluktan su içmeyi tercih ederler. Onlar için bir kedi içme çeşmesi satın alınması tavsiye edilir.

 

Sağlığına dikkat edin

Hastalıkları erken teşhis etmek ve önlemek için veterinere düzenli ziyaretler şarttır.

 

Kediyi kısırlaştırmak doğru mu?

Bir karar vermek için ekonomik maliyet, hayvanın karakteri, cinsiyeti, yaşam tarzı gibi birçok faktörü göz önünde bulundurmak gerekir. Elbette istenmeyen gebeliklerden kaçınmalısınız ( sonuçta bakamacağız yavruları doğurtturmak hem size hem de kedinize acı verecektir).

Kısırlaştırılmış kedilerin meme kanserine yakalanma olasılığı %95 daha azdır.

 

Bir kediyi mutlu etmek için hijyen şart

Kedinizin kendini yalamak için kaç saat harcadığını muhtemelen fark etmişsinizdir. Temizlik bu kedilerin hayatında önemli bir rol oynar ve onsuz gerçekten mutlu olamazlar. Kediler ne kendilerinde ne de etraflarında kire dayanamazlar bu nedenle düzensiz bir ev, kişisel hijyen eksikliği vb. refahlarını ciddi şekilde bozabilir.

Tuvalet kabının temiz olması esastır, kirli bir tuvalet kabı hayvanın onu kullanmasını engelleyebilir ve hayvanın evin herhangi bir köşesinde işini yapmasına neden olabilir.

Kedinizin ölü tüylerini taramak ve böylece midede tüy yumağı oluşumunu önlemek için günlük olarak fırçalanması tavsiye edilir.

 

Ona saygı duyun ve onu tanıyın

Kediler de insanlar gibi farklı kişiliklere sahiptir. Örneğin biri geldiğinde saklanan daha sosyal ve daha utangaç kediler var. Kedinizi, özellikle de korktuğunda yapmak istemediği bir şeyi yapmaya asla zorlamamalısınız. Alanına ve mahremiyetine saygı duymak, kedinizi mutlu etmenin anahtarıdır.

 

Kedi dilini yorumlamayı öğrenin

Kedilerin birbirleriyle ve insanlarla iletişim kurmak için kullandıkları belirli bir beden dili vardır. Ne yazık ki hala onlar gibi nasıl konuşacağımızı bilmiyoruz, kedinizin sinyallerini nasıl yorumlayacağınızı bilmek onu mutlu etmek için çok önemli.

 

Çevresini Zenginleştirin

Çevresel zenginleştirme, kedinin psikolojik iyiliğini sağlamak için önemlidir. Yani kediniz bir evde veya apartman dairesinde yaşıyorsa onu fiziksel ve zihinsel olarak uyaran oyuncaklara ihtiyacı vardır. Kedinizi oyuncaksız, oyun alansız bırakmamaya özen göstermelisiniz.