Colorpoint Shorthair Kedisi Ve Özellikleri
Colorpoint Shorthair Kedisi Ve Özellikleri

Colorpoint Shorthair Kedisi Ve Özellikleri

Colorpoint Shorthair Kedisi Nerenin Kedisi?

Menşe ülkeleri Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'dir. 1940’lı yıllarda İngiliz ve Amerikalı birkaç yetiştirici tarafından Siyam, Abyssinian ve yerli tekirler ile melezleyerek bu cinsi üretmiştir. 3 farklı cinsin birleşmesi ile yetiştirilmiş olsalar da baskın olarak Siyam cinsi ile benzerlik gösterirler. Hem karakterleri hem de görünümleri Siamese türleri ile çok yakındır.

Colorpoint Shorthair Kedisi Ne Kadar Yaşar?

Ortalama yaşam süreleri 12 - 17 yıl olarak bilinmektedir. Yaygın görülen ve kayıtlara geçmiş kalıtsal bir sağlık sorunları yoktur. Genel anlamda sağlıklı olsalar da endokardiyal fibroelastoz ve kraniyal sternum çıkıntısı olan vakalar kayıtlarda ter olduğu için dikkatli olunmasında fayda vardır.

Colorpoint Shorthair Kedisi Çok Tüy Döker mi?

Çok fazla tüy dökmemekle birlikte bakımları da çok kolaydır. Mevsimsel değişimlerde tüy dökülmesinin artması beklenir. Bu artış mama değişimi, ev değişimi ya da sahip değişimi gibi durumlarda da tüy dökülmesinde artış gözlemlenebilir. Bu durumlarda tarama sıklığını arttırarak kedinin tüy yutmasına engel olmak ve malt kullanmak faydalı olacaktır.

Colorpoint Shorthair Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Sağlıklı bir cilde ve tüylere sahip olmaları için düzenli taranmaları ve iyi beslenmeleri gerekir. Bununla birlikte ağız ve diş sağlığı için gerekli önlemler alınmalı, düzenli olarak kulak kiri temizliği yapılmalı ve tırnaklar kırılmaya başlamadan kesilmelidir.

Colorpoint Shorthair Kedisi Ne Kadar Süre Hamile Kalır?

Bu cinsin tamamen yetişkin olması ve hamile kalabilmesi için 12 ayı doldurmuş olması gerekir. Ortalama hamilelik süresi 58 - 65 gündür. Hamilelik başlangıcı önceden anlaşılarak hazırlık yapılırsa dişi tek başına doğumu gerçekleştirebilir. Doğum başlamadan önce dişinin vücut ısısı düşer ve memelerine süt gelir. Doğum için karanlık, sessiz ve sıcak bir alan sağlanması önerilir.

Colorpoint Shorthair Kedisi Kaç Yavru Doğurur?

Her hamilelikte ortalama 4 - 6 adet yavru doğması beklenir. Yavruların sağlıklı bir şekilde dünyaya geldikten sonra anneleri tarafından en az 1 - 2 ay kadar beslenmeleri önerilir. Bu sürede annenin de günlük kalori ihtiyacı %50 kadar artar.

Colorpoint Shorthair Nasıl Beslenmeli?

Kilo alma eğilimleri yüksektir ayrıca kısırlaştırma operasyonu sonrasında bu eğilimleri de artar. Kaliteli kalori almaları sağlıkları açısından önemlidir. Tahılsız ya da düşük tahıllı kedi mamaları onlar için uygun olacaktır. Ayrıca mama içeriği genel sağlık durumlarına göre de seçilebilir. Böbrek sorunu ya da cilt sağlığı sorunları olan kediler için özel olarak üretilmiş mamaları da inceleyerek en doğru seçim yapılabilir.

KARAKTERİ

Sevgi gösteren, hareketli, ılımlı karekterli


BAKIM

Oldukça bakım gerektirir; her gün taranmalı/fırçalanmalı.


RENKLERİ

Himalaya modeli; kızıl noktalı; krem noktalı; vaşak noktalı; çikolata rengi vaşak noktalı; mavi vaşak noktalı; leylak rengi vaşak noktalı; kızıl vaşak noktalı; krem vaşak noktalı; kaplumbağa noktalı


TÜY ŞEKLİ

Kısa


ÇIKIŞ YERİ

Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere


VÜCUT YAPISI

Orta/Büyük