Javanese Kedisi Ve Özellikleri
Javanese Kedisi Ve Özellikleri

Javanese Kedisi Ve Özellikleri

Javanese Karakter Özellikleri

Bu kedi ilgisi ile tanınır, bir dakika yalnız kalmak bile istemezler, her zaman bakılmak ve oyun oynamak isterler. Genellikle çok arkadaş canlısı, saygılı ve insanlara ve diğer hayvanlara karşı hoşgörülüdürler. Bu şekilde birçok insanın sevgisini ve ilgisini kazanmışlardır. Cava kedileri, özellikle evcil kediler, çocuklarla iyi geçinmeleri ve onlara zarar vermeden onlarla oynamasıyla bilinir.

Javanese kedi ırkları geri çekilmeyi severler ve sıkıldıklarında ortaya çıkmazlar, bunda çok iyidirler. Bu şekilde evde kimse olmadığı zaman uygunsuz davranmayacak ve kafası karışmayacaktır. Oyun oynarken veya eğlenmek istediklerinde de çok olumlu davranışlar gösterirler, bu tatlı ve olumlu tavırlar onları sevmeye zorlar. Bu şekilde birçok kişi bu tutumlara kayıtsız kalacaktır. Sonuçta, Java kediyi tutar, Java kedisine aşık olur veya Java kedisiyle oynar. Toplantı herhangi bir soruna yol açmasa bile isteklerine bağlıdır. Her zaman, her yerde kucaklaşacaklar ve sevmelerine izin verecekler. İstemiyorsa gelmeyecek.

Olumlu Özellikleri:

Bu kedinin pek çok olumlu özelliği vardır, özellikle çok nazik ve insan dostu bir kedi ırkıdır. Bununla birlikte, çocuklarla ve diğer hayvanlarla da iyi dostluklar kurar. Son zamanlarda insanlar tarafından gündeme gelen bir kedi ırkı olmasına rağmen dünyada uzun yıllardır varlığını sürdüren bu kedi ırkı yapısı çok sevimli ve kanı sıcak olduğu için oldukça çekicidir.

Olumsuz Özellikleri:

Bu kedinin özelliği genellikle kusursuz bir yapıya sahip olması, olumsuz özelliği ise vücutlarının hastalıklara yatkın olmasıdır. Normal şartlar altında bu kedinin çok sağlıklı bir vücut yapısı vardır ve birçok hastalığa karşı hassastır.

Javanese Fiziksel Özellikleri

Bu kedi ırkı, orta boy kedi cinsi kategorisine girmektedir. Bu kedi vücut yapısı nedeniyle Siyam kedilerine göre uzun ipeksi bir kıl yapısına sahiptir. Başın yapısı vücudun yapısı ile orantılıdır. Başları düz ve geniş, öne doğru çıkıktır. Bu kedinin burnu oldukça geniştir ve kulakları dışa doğru kıvrık, geniş bir yapıya sahip benzersiz bir yüz çizgisine sahiptir.

Javanese Sağlık Özellikleri

Javanese kedi ırkının çok sağlıklı ve sağlam bir kedi ırkı gibi görünse de vücut yapısı belli hastalıklara yatkındır. Bu hastalıklara; amido hastalığı, astım, bronşit, kalp hastalığı, lenfoma ve nörolojik hastalıklar denir.

Javanese Bakımı ve Beslenme İpuçları

Bu kedinin kürkü oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bu nedenle haftada en az iki kez saç bakımı gereklidir. Bunun dışında bakımı özel bir şey değil. Çoğu kedi gibi bu kedi de nadiren banyo yapar.

Beslenme konusunda ise bir veteriner hekimden yardım almak son derece doğru bir davranış olacaktır. Genellikle yumuşak ve kuru mamalarla  beslenmesi önerilen bu kedi ırkının aynı zamanda insanların yediklerinin artıklarıyla beslenmesi ise önerilmez. Bunun sebebi ise insanların yediği besinlerin yağ oranlarının kedilere göre daha fazla olmasıdır. Bununla birlikte obeziteye yatkın olması sebebiyle de veteriner hekimden yardım alınması gerekir. Veteriner hekime danışarak bir beslenme programı hazırlanmalı ve bu beslenme programına her daim sadık kalınmalıdır. Aksi halde uzun yıllar boyunca obeziteyle uğraşmak durumunda kalınabilir. Bu sebeple hem bu beslenme programına uyulmalı hem de sürekli olarak veteriner hekim kontrolü gereklidir.

Javanese Üreme Bilgileri

Javanese, iki farklı kedi ırkının yetiştirilmesinden ortaya çıkan yeni bir bit kedi ırkıdır. Doğum yöntemine rağmen, mevcut koşullar altında, diğer kedi türleriyle çiftleşilmesi tavsiye edilmemektedir. Sonuç olarak, yeni kedi ırkları ortaya çıkacak olsa da doğan yavru kedilerin sağlıksız ve sakat kalması çok muhtemeldir.

Irk Özellikleri

Apartman Yaşamına Uygunluk

Acemi Sahipler İçin Uygunluk

Soğuk Hava Koşullarına Uygunluk

Sıcak Hava Koşullarına Uygunluk

Dostluk

Aile İçi Sevgi

Çocuklarla Etkileşim

Diğer Köpekler veye Evcil Hayvanlarla Dostluk

Yabancılarla Dostluk

Sağlık ve Bakım

Salya

Kıl ve Tüy Dökme

Kolay Bakım

Kilo Alma Potansiyeli

Boyut

Eğitilebilirlik

Kolay Eğitim

Zeka

Av Sürme Potansiyeli

Kemirme Alışkanlığı

Yolculuğa Uyum

Fiziksel

Enerji Seviyesi

Egzersiz İhtiyacı

Sürekli Oyun İsteği