Kedi İdrarı Kokusundan Kurtulmak Mümkün Mü?
Kedi İdrarı Kokusundan Kurtulmak Mümkün Mü?

Kedi İdrarı Kokusundan Kurtulmak Mümkün Mü?

Bazen bir inat uğruna, bazen sadece ben buradayım demek için, bazen ve genellikle erkek kediler kızgınlık dönemlerinde evin belli yerlerine ya da bazı eşyalara bizler için kokulu bir sürpriz bırakabilirler. Tabii arada kazalar da olabiliyor. Tuvaletine ulaşamayan, kumunu beğenmeyen birçok kedi çişini son noktaya kadar tutup en sonunda en uygun gördükleri yeri ve ya eşyayı tuvalet olarak kullanabiliyorlar. Buraya kadar herşey normal. Anormal olan tek şey o bir damlası bile bir evi buram buram kokutan kedi idrarı!

Silmek, yıkamak ve deterjanlar kâr etmez, bir yastık pek tabii çamaşır makinesine kolayca atılabilir. Ancak bir koltuğu ya da yatağı çamaşır makinesinde yıkayamazsınız! Ve eğer hazırsanız EnBilgili Blog kedi idrarı kokusunu her yüzeyde %100 yok eden gizli formülün tarifini sizler için açıklıyor!

MALZEMELER;

1 ölçü ılığa yakın sıcak su
1 ölçü beyaz sirke
Yarım ölçü karbonat
Çeyrek ölçü bulaşık yıkama sıvısı
Çeyrek ölçü "sıvı" çamaşır deterjanı
Boş bir şişe
Kağıt havlu
Mikrofiber bez
Elektrik süpürgesi
Fön makinesi
Karışım haricinde kullanmak üzere bir miktar daha karbonat

Malzemeleri en yakın marketten temin ettikten sonra uygulamaya hazırlanabilirsiniz! EnBilgili Blog okuyucularına özel bu formülün uygulamasını sizlere en zor örnek olan koltuk üzerinden anlatıyor olacağız.

Öncelikle idrarlı alan ne kadar erken farkedilirse sonuç o kadar başarılı olacaktır. Elimize bir eldiven geçirip bol miktarda kağıt havluyu koltuktaki idrarlı bölgeye tüm gücümüz ile bastırarak idrarın fazlasını alalım. Kağıt havluyu sıkça değiştirip ta ki havlu kuru olarak çıkıncaya kadar işlemi tekrarlayalım. Bu sayede idrarın fazla olan kısmını tolore ettikten sonra listemizdeki ilk 5 malzemeyi boş şişe içinde karıştıralım.

Karışımı öncelikle uygulayacağımız koltuğun görünmeyen bir noktasında test ederek kumaşa zarar verip vermediğini kontrol edelim. Eğer bir problem yoksa karışımın 3'te 1'ini sorunlu bölgenin tamamına yavaşça yedilerim. Yeterince ıslandığından emin olunca bir pencere açarak 2 saat bekletelim. 2 saat sonra fön makinesinin yardımıyla bölgeyi kurutmaya başlayalım. Ara vere vere kurutarak nemin içeride kalıp rutubet oluşturmasını engellemiş olacağız. Sihirli karışımın ele geçirdiği koku da ısı sayesinde yüzeyi terk ederek buharlaşacak. Kurutma işlemininin ardından yüzeyi nemli bir bez ile silelim ve üzerine bol miktarda karbonat dökerek 24 saat beklemeye bırakalım. 24 saatin sonunda yüzeydeki karbonatı elektrik süpürgesi ile arındıralım. Ve işte koltuğunuzu atmaktan ve koku ile yaşamaktan kurtuldunuz!

Eğer koku sorunu devam ederse işlemleri en başından sırasıyla yeniden uygulamalınız! Sonucunda size yeni alınmış kadar kokusuz eşyalar vaadediyoruz!