Kedi Kulak Temizliği Nasıl Yapılmalıdır, Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kedi Kulak Temizliği Nasıl Yapılmalıdır, Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedi Kulak Temizliği Nasıl Yapılmalıdır, Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedilerin kulak temizliği çoğu zaman kedi bakımın da atlanan noktalardan biridir. Eğer kediniz kendini temizleme davranışı sergilemiyorsa kulak temizliğini yapmanız gerekir. Dışarda dolaşan aynı zaman da kendini temizlemeyen kedilerde enfeksiyon oluşumu gözlemlenebilir. Kulak temizliği yaparak kulak enfeksiyonun önüne geçilebilir ayrıca çok fazla kulak salgısı salgılayan kedilrde de enfeksiyon görülme ihtimali vardır.

Kedinizin kulağını düzenli olarak kontrol etmeli koku varmı, akıntı varmı diye bakılmalıdır. Kulakta herhangi bir anormellik görüldüğü takdirde veteriner hekime başvurulmalı ve düzenli tedavisi yapılmalıdır. 

Kedinizin Kulağını Nasıl Temizleyebilirsiniz ?

Kulak temizliği öncesi en çok dikkat edilmesi gereken ruh halinin sakin olmalı ve agresif davtanışlar göstermedikleri zamanda temizliğe başlanabilir. Kedinizle temizlik öncesi oyun oynarak onu yormalı ve en sakin anında temizlik yapmalısınız. Kulak temizliğine başlamadan önce kulak çevresindeki fazla tüyler dikkatli bir şekilde alınmalıdır ve bu işlemi veterine hekim kontrolünde yapılması önerilir. Kulak temizliğinde kediler özel yapılmış kulak solüsyonları kullanılmalıdır. Kesinlikle kulak çubuğu kullanılmamalıdır.

Kedinizi temizlik sırasında kulağı geriye doğru yatırarak kulağın içini en rahat görücek pozisyonda temizlik yapmalısınız daha sonrasında kulak kepçesinin içine kulak kanalına doğru kulak solüsyonu uygulanmalıdır. Her solüsyonun kendine ait kullanım miktarı ve şekli vardır kutu üzerindeki talimatlara uyarak temizlik yapmalısınız. Kediniz solüsyon sıkılmasının ardından kafasını sağa sola sallayabilir bu aşamada kirler kolayca kulaktan ayrılacaktır kediniz durduğu zaman kulak etrafındaki ıslak olan yerleri silmeli ve diğer kulakta da aynı işlemleri dikkatli bir şekilde uygulayabilirsiniz.

Kedinizin kulaklarının etrafında kulak etrafında şişlik, kulak çevresinde fazla kaşıma nedeniyle kızarıklık, kulak kanalında veya çevresinde kanama, kulak kanalın da iltihaplanma, kulak kanalından gelen kötü koku var ise yada kulak kanalında iltihap veya kızarıklık görülüyorsa veteriner hekimlere danışılması gerekir.