Kedi Kumu Kullanımında Yanlış Yapılanlar
Kedi Kumu Kullanımında Yanlış Yapılanlar

Kedi Kumu Kullanımında Yanlış Yapılanlar

Evcil kedilerin evlerimize bu kadar rahat adapte olabilmelerinin en önemli sebeplerinden biri elbette tuvalet ihtiyaçlarını ev içerisinde kolay ve hijyenik bir şekilde karşılayabilmeleri. İhtiyacımız olan şeyler sadece bir adet kedi tuvaleti ve kedi kumu! Elbette bir de bunları doğru şekilde kullanmak. Kedi kumu ve tuvaletinin kullanımında yapılan hatalar en başta onların konforunu ve sağlığını, sonra da evimizdeki havayı olumsuz yönde etkiliyor. Doğru kullanıldığı sürece ise bir evde kedi tuvaleti olduğunu anlamak imkansızdır! O halde şimdi kedi kumu ve kedi tuvaletini nasıl doğru kullanacağımıza bakıyoruz!

Doğru tuvalet ve doğru kum seçimi oldukça önemli. Açık tuvaletler daha çok yavrular için uygundur ve yetişkin kedilerin idrar ve dışkı kokuları konusunda bize pek yardımcı olmaz. Kediniz büyüdüyse kapalı bir tuvalete geçmeyi ihmal etmeyin!

Tuvaletin açık ve kapalı olmasının yanında boyutu da oldukça önemlidir. Kedinin içinde rahat hareket edebileceği bir tuvalet size de kullanım kolaylığı ve uzun süre temizlik sağlar. Nasıl mı? Kedi tuvaletindeki atıklar küçük ve dolayısıyla daha az kum alan bir tuvaleti hızlıca ve tamamen kirletirken, büyük ve bol bol kum alan bir tuvalet kediniz için günlerce kullanım rahatlığı sağlar!

Düzenli ve derin bir temizlik elbette hem onlar hem de bizler için çok önemli. Kullandığınız kuma göre gerekli atık temizliğini her gün ihmal etmeden yapmak koku oluşumunu engeller ve kumunuzun kullanım ömrünü uzatır. Uzun süre kumda kalan katı atıklar temizlenseler dahi kumun kötü kokmasına sebep olurlar.

Doğru kedi kumu kullanımının diğer bir önemli noktası da doğru materyaller ile verimi arttırmak. Kedi kumu küreği ve kedi kumu paspasları dostunuzdur! Uygun bir kürek ile temizleyerek kumunuzun ziyan olmasını engellerken kumu katı atıktan %100 temizlediğinizden emin olursunuz. Kedi kumu paspasları ise patilere yapışan kumları üzerinde tutmaya yöneliktir. Böylece kedi tuvalete girip çıkarken, kumu eşelerken dağılacak olan kumlar paspasın üzerinde kalır ve evin diğer noktalarına doğru ilerlemez.

En yaygın yapılan hatalardan en önemlisi ise kedi tuvaleti, paspası ve küreği gibi eşyaların su ve sabun ile temizliğinin aksatılmasıdır. Bu aynı zamanda hijyenik bir tehtiddir! Haftada bir tüm bu malzemelerin iyice yıkanıp durulanması ve kurulanarak yeniden ve tertemiz şekilde kullanıma hazır olması gerekir!