Kedi Yetiştirirken Yapılmaması Gerekenler

Kedi Yetiştirirken Yapılmaması Gerekenler

Bir kedi yetiştirmek empati ve kesin bir içgüdü gerektirir. Her şeyden önce, uygun temel bilgilere ihtiyacınız var ve ayrıca sahiplendiğiniz kedinizin cinse özgü özelliklerini de bilmelisiniz. Uzman satıcılardan ve yetkili web sitelerinden alınan kitaplar bilgi sağlar ancak kedinizin doğal özelliklerine ve davranışlarına saygı duyarsanız, küçük tüy yumağı ile empati kurabilir ve sizin için güvenilir bir temel oluşturabilirsiniz. Birkaç kurala bağlı kalırsanız, harika bir arkadaşlığa sahip olduğunuzdan emin olabilirsiniz. Kedi yetiştirirken yapılmaması gerekenler nelerdir?

 

Fiziksel şiddet !

Her ne kadar hafife alınsa da, ne yazık ki fiziksel şiddet, ceza ve cezanın mutlak ve değişmez bir şekilde uygulanmayacağı tekrar tekrar belirtilmelidir. Sadece kedi eğitiminde değil, genel olarak hayvanlarla ilgilenme konusunda.

 

Sabitleme, tekmeleme, itme, vurma, sarsma ve hatta hedeflenen acı çektirme, cezai takibatta bulunulan hayvan zulmü suçlarıdır. Ayrıca hayvanın size olan güveni sarsılacak ve uygun olmayan yerlere idrar yapma gibi anormallikler şiddetlenecektir. Kedinizi oyun yoluyla bir şeyler öğretebileceğiniz ama asla sizin iradenizi empoze edemeyecek bir birey olarak görün.

Sağlıklı bir kedi, tuvalet kabını tek başına kullanır. Tuvalet kabının yanında veya başka bir yerde işini yapmıyorsa, size bir şey söylemek ve dikkatinizi bir soruna çekmek istiyor. Bunlar çok farklı şeyler olabilir:

Kediler çok hassas hayvanlardır. Yeni aileler, ek evcil hayvanlar, hareket etme gibi tanıdık ortamlarındaki değişiklikler - bunların tümü kedilerde idrar yaparak veya dışkılayarak tepki gösterebilecekleri strese neden olabilir. Bakıcının değişen çalışma saatleri veya yeni bir mobilya bile çok hassas hayvanlarda strese neden olabilir. Kesinlikle bilmeniz gereken bir şey var: Bir kedi asla sizi sinirlendirmek ya da sizden intikam almak için inatla hiçbir şey yapmaz! Küskünlük, öfke ve intikam arzusu yalnızca insani özelliklerdir. Bir kedi davranışında anormallikler gösteriyorsa, kendisini rahatsız hissedecektir ve sahibi olarak sizin göreviniz sorunu tespit etmek ve onu düzeltmenin yollarını aramaktır. Kedinizi cezalandırmayın, ona yardım edin, sevgi verin.