Kediler için Oyuncak Yapımı

Kediler için Oyuncak Yapımı

Çoğu kedi oynamayı ve yeni şeyler keşfetmeyi sever. Kedi oyuncakları, hayvanların refahını önemli ölçüde artırmaya yardımcı olabilir. Düzenli oyun, kedinizin zekasını da etkiler. Oyuncaklar zararsız maddeler içermelidir. Her zaman uzman bir perakendeciden daha pahalı bir kedi oyuncağı olmak zorunda değilsizniz. Özellikle satın alınan ürünlerde kimyasal ve sağlıksız maddeler içermesi söz konusu olabilir. Bu, ev yapımı kedi oyuncaklarıyla başınıza gelmez. Kedi oyuncaklarını kendiniz yapmak çok kolay ve tüm önyargıların aksine fazla zaman almıyor.

 

KOLAY VE HIZLI: Günlük nesnelerden kedi oyuncakları yapın

1 numaralı ipucu:

Herkesin evinde bir el feneri var. Bir kedi için lambanın ışığını takip etmekten daha heyecan verici bir şey yoktur. Ancak kedinin gözlerinin parlamamasına özen gösterilmelidir. Işık oyununun güvenli bir ortamda gerçekleşmesini sağlamak da önemlidir. Işık oyunu kediler için çok heyecan verici olabilir fakat hızla mobilyalara veya nesnelere çarparak kendilerini yaralayabilirler. Bu yüzden ortamı iyi ayarlamalısınız.

2 numaralı ipucu:

Tek ihtiyacınız olan eski bir çorap ve ip. Çorabı ipe bağlayın ve arkanıza doğru çekin. Kedi çorabı hemen av olarak görür.

3 numaralı ipucu:

3 numaralı ipucumuz ise bir parça kağıdı buruşturmak ve topun etrafına bir iplik bağlamaktır. Kağıt küreyi kedinin önündeki iplik üzerinde ileri geri hareket ettirin. Ancak oyuncağın uzun bir  ömre sahip olmadığı ve genellikle sadece bir kez kullanılabildiğini belirtmeliyiz.

4 numaralı ipucu:

Tek ihtiyacınız olan bir iplik. İpliğin uzunluğu yaklaşık bir metre olmalıdır. Şimdi yapmanız gereken tek şey üstte ve altta ipliğe bir düğüm atmak. Üstteki düğüm tutunmanız için, alttaki düğüm ise kediniz içindir. İp ne kadar kalınsa, kediniz için o kadar güvenlidir. Örneğin popüler klasik eski bir bornoz kemeri kullanabilirsiniz. Bu kalın ipi etrafınızda döndürerek kedinizin dikkatini çekip sizi takip etmesini sağlayabilirsiniz.