Kediler İçin Tehlikeli Yiyecekler

Kediler İçin Tehlikeli Yiyecekler

Zoolog ve hayvan davranışı araştırmacısı Paul Leyhausen, kedilerin sadece kendileri için gerçekten iyi olanı yemediğini keşfetti. Mini kedinin insan oda arkadaşının, hangi mamalarının kedilere zararlı olabileceği konusunda bilgili olması çok önemlidir.İnsan sağlığına faydalı olan bazı insan gıdaları kediler için oldukça zehirlidir.

 

Kedilerin ne yemesine izin verilmez? Kediler için tehlikeli yiyecekler şunları içerir:

 

Alkol: Aslında kedilere alkol verilmemesi gerektiği aşikar. Bu nedenle kediler için “Bach çiçekleri” sadece alkolsüz versiyonda mevcuttur. Alkol kedilerde ciddi karaciğer ve beyin hasarına neden olabilir. İnsan açısından çok küçük görünen bir miktar, yani bir yemek kaşığı bile bir kediyi komaya sokmak için yeterlidir. Sadece biraz daha fazla alkol aslında kediyi öldürebilir.

Çikolata: Tıpkı köpeklerde olduğu gibi, çikolata  içeriğindeki teobromin nedeniyle kediler için de oldukça zehirlidir. Bu madde her tür çikolatada bulunur - ancak özellikle bitter çikolata ve saf kakaoda, örneğin pişirme veya "sıcak çikolata" yapımında kullanılanlarda daha  yüksek bir miktarlarda bulunur. Kediler çikolata tükettiğinde, bunun ölümcül sonuçları vardır. Düzensiz kalp atışı, kas titremeleri ve nöbetlere yol açar. Çikolatadaki kakao içeriği ne kadar yüksek olursa, çikolata, oda arkadaşı kediciklerimiz için o kadar tehlikelidir. Neyse ki, kediler - köpeklerin aksine - genellikle şekerlerle pek ilgilenmezler, ancak zehirlenme riski nedeniyle, yine de ev kaplanınızın çikolatanıza erişimi olmadığından emin olmalısınız.