Kediler Neden Depresyona Girer ve Nasıl Geçer?

Kediler Neden Depresyona Girer ve Nasıl Geçer?

Kedinizin depresyon geçirdiğinden şüphelenirse, depresyonun nedenini belirlemeye çalışın. Bu bilgi, nedenin düzeltilebilmesi için önemlidir. Kadife pençede depresyonun çok çeşitli nedenleri olsa bile, yine de - en azından istatistiksel olarak - kedi depresyonunun en yaygın nedeni olarak kaydedilebilecek bazı nedenler vardır.

 

Bunlar;

  • Travma
  • Çeşitli hastalıklar
  • Sevilen birinin veya bir ortak hayvanın kaybı
  • Yaşam koşullarında ani bir değişiklik
  • Yanlış veya türe uygun olmayan bakım

 

 

Bir kedinin hareket kabiliyeti kısıtlıysa veya bir hastalık nedeniyle ağrı çekiyorsa, hastalık kedide depresyona yol açabilir. Aynısı sevilen birinin veya yakın bir ortak hayvanın kaybı için de geçerlidir. Özellikle partner hayvan, kedinin hayatında günlük oyun arkadaşı olarak önemli bir rol oynadığında, bu kayıp ciddi depresyona yol açabilir.

 

Yaşam koşullarındaki değişiklikler kediler için çok ciddi sonuçlar doğurabilir. Kediler, değişiklikler konusunda olumsuz olma eğiliminde olan gerçek alışkanlık yaratıklarıdır. Değişikliklerin türü çok çeşitli olabilir. Kedinin içinde bulunduğu aile büyürse, kedi çok çabuk “sevilmediğini” hissedebilir ve dikkat veya bakım eksikliğinden muzdarip olabilir. Bu çok hızlı bir şekilde depresyona yol açabilir. Olası bir hareket ve buna bağlı yeni dört duvar korkuları da depresyonun nedeni olabilir.

 

Depresif bir kediye ne yardımcı olabilir?

Bir kedi depresyona girdiğinde, insanların depresyonu yönetmesinin farklı yolları vardır. Bunu yapmanın iyi bir yolu, kediye daha fazla ilgi göstermek ve onu daha sık birlikte oynamaya teşvik etmektir. Bir kedinin mutlu olması için sevildiğini hissetmesi gerekir. Bu sözde basit önlem, depresyondan çıkmanın en iyi yoludur. Mama değişikliği de kediler için depresyona karşı iyi bir önlem olabilir.

 

Kediler gerçek oyun hayvanlarıdır. Günü oyuncaklarla geçirmeyi severler. Kedinin onunla kapsamlı bir şekilde başa çıkabilmesi için oyuncak elbette belirli gereksinimleri karşılamalıdır. Çocuklarda olduğu gibi, kediler de özenle seçilmedikleri takdirde oyuncaklardan sıkılabilirler. Bu nedenle kedi sever, oyuncağın çeşitli ve heyecan verici olduğundan emin olmalıdır.