Kediler Sevildiğini nasıl anlar .?
Kediler Sevildiğini nasıl anlar .?

Kediler Sevildiğini nasıl anlar .?

Kediler sevgiyi hisseder mi? Bu, birçok kedi sahibinin merak ettiği bir soru. Ve cevap kocaman bir evet! Kediler genellikle sahipleri ve diğer arkadaşları için oldukça güçlü bir sevgi hissederler. Hiç kendinize "Kediler sahipleri hakkında ne düşünüyor?" diye sordunuz mu? Cevap, onlar bizim hakkımızda oldukça detaylı düşünüyorlar. Yavaş sakin mırıltılara, yoğurmaya ve sizi odadan odaya takip etmeye kadar, kediler sevgiyi birçok benzersiz ve harika yolla gösterir.

Kediler, sahiplerini sadece yiyecek makinesi olarak görmezler. Bizi aslında ebeveyn olarak görüyorlar. 2019'da yapılan bir araştırma, kedilerin sahiplerine, bebeklerin ebeveynlerine gösterdiği bağın aynısına sahip olduğunu ortaya koydu. Çalışmadaki yavru kediler, bakıcıları ayrıldıklarında sıkıntılı, geri döndüklerinde ise mutlu ve güvende davrandılar. Bir yıl sonra bile hala bu şekilde davrandılar. Tepkiler, çocukların ebeveynlerine verdikleri tepkilere benziyordu.

Artık kedilerin gerçekten sevgiyi hissettiğini bildiğinize göre, bunu bize nasıl gösteriyorlar? İnsanlar hislerini göstermek için vücut dilini, el hareketlerini, yüz ifadelerini, kelimeleri ve tonu kullanırlar. Kedilerin bizimkinden çok farklı iletişim yolları vardır. Kedinin "dilini" anlarsanız, sevgilerini pek çok şekilde sergilediklerini görebilirsiniz. Ancak tıpkı insanlar gibi, her kedi benzersizdir. Bazıları bu işaretleri sık sık gösterirken, diğerleri daha bağımsızdır ve yalnızca zaman zaman işaretleri gösterir.

Gözlerini yavaşça kırpma, bir kedinin klasik sevgi dilidir ve çevirisi, "Şu anda çok mutluyum, memnunum ve huzurluyumdur. Kedinizin size baktığını ve çok yavaşça göz kırptığını fark ederseniz, yavaşça tekrar göz kırpmayı deneyin. Kedinize onu sevdiğini söylemenin harika bir yolu.

Mırlamak kedi dilinde birçok farklı anlama gelebilir, ancak çoğu durumda mırlamak, kedinizin size yakın olmaktan mutlu olduğu anlamına gelir.

Kediniz üzerinize oturur veya uzanırsa, bu sizi sevdiğini gösteren bir işarettir. Ona verdiğiniz güven nedeniyle veya ona ait olduğunuzu göstermenin bir yolu olarak bu şekilde davranır.

Kedilerin, çözülmesi biraz zaman alabilen bir vücut dili vardır. Kuyrukları bunun büyük bir parçasıdır. Kabarık kuyruğu veya kuyruğu aşağıda olan kediler gergin veya stresli olabilir. Ama kediniz kuyruğunu yukarıda tutuyorsa kendinden emin, güvende ve sizi gördüğüne seviniyordur.

Kediniz size başıyla hafifçe vurursa veya yanağını size sürterse, size "kokusunu" bırakmaya ve birbirine ait olduğunuzu göstermeye çalışıyor demektir. Sizi ailesinin bir parçası olarak işaretlemek için vücudunuza feromonlar aktarıyor. Sakinleştirici difüzörler, kedinizin doğal sakinleştirici feromonlarının özdeş halidir ve bölgenin tanıdık ve güvenli olduğunu gösterir. Bu feromonlar kedinizin kendini güvende, mutlu ve rahat hissetmesine yardımcı olur.

Önünüzde yuvarlanmak ve karnını göstermek bir güven işaretidir. Göbeği yukarıda bir şekilde önünüzde mutlu bir şekilde yuvarlanabilir ya da tembel tembel yere yatar. Göbek göstermek gerçek bir savunmasızlıktır ve bir kedi bunu yalnızca size gerçekten güvendiğinde ve sevdiğinde yapar.

Evet, miyav bile sevgi belirtisi olabilir. Kediler, sahiplerine özgü bir "miyav dili" geliştirebilirler. Kediniz, eve geldiğinizde sizi mutlu miyavlarla karşılayabilir ve ilginizi çekmek istediğinde size daha kısa, daha kalıcı miyavlar verebilir.

Kediniz sizi seyrederse veya yoğurursa, bu başka bir sevgi ve şefkat belirtisidir. Kediler kokularını karıştırmak ve güven göstermek için birbirlerini tımar ederler. Tıpkı kedi yavruları gibi rahat ve mutlu olduklarını göstermek için yoğururlar. İkisi de kesin sevgi belirtileridir. Artık kedilerin aşkı hissedip hissetmediğini merak etmenize gerek yok. Kediler minik kalplerinde o kadar çok sevgi hissederler ki hepsini zar zor tutabilirler.

Kediniz bazen hala biraz gerginse, daha güvende hissetmesine yardımcı olmak için feromon ürünlerini kullanabilirsiniz.