Kedilerde Gıda Alerjisi

Kedilerde Gıda Alerjisi

Kadife patiniz kedi mamasına karşı hassas tepki veriyorsa, aniden tüyleri dökülüyorsa, kızarıklık oluyorsa, sindirimi bozuluyorsa veya kusuyorsa bunun birçok nedeni olabilir. Ancak iyi bir tavsiyenin pahalı olması gerekmez! Kedilerde gıda intoleransı veya gıda alerjisi durumunda diyetteki en önemli şey alerjen maddelerden kaçınmak ve kürk burnun özel gereksinimlerine aktif olarak cevap vermektir.

 

Kedilerin Doğal Yeme Davranışı

Muhtemelen "Hassas" etiketli çeşitli kedi maması poşetlerini ve kutularını görmüşsünüzdür. Bu tür yemler özellikle hassas ev kedileri için uygun olmalıdır. Fakat “hassas” aslında ne anlama geliyor?

Milyonlarca yıl boyunca, küçük kedilerin kendi kendilerine avladıkları yiyecekler nispeten “saf” bileşenlerden oluşuyordu: kas eti, iç organlar, belki de avın  midesinin içeriği veya birkaç kemik. 

Kedi maması aylarca veya yıllarca sorunsuz bir şekilde saklanabilmesi için içerisine bazı katkı maddeleri eklenir. Günümüzde yemlerde fare ve kuşların yerine sığır, hindi veya diğer büyük yırtıcı hayvanlar bulunabilmektedir.

 

Bu et kaynakları küçük avcı kedi tarafından bilinmiyor. Çoğu hayvan, bilinmeyen bir avdan gelen yüksek kaliteli et kullanmakta sorun yaşamaz, ancak nadir durumlarda bu, hoşgörüsüzlüğe yol açabilir.

 

Kediler doğal olarak etoburdur

Kediler sadece az miktarda karbonhidrat kullanabilir. Etçiller enerji kaynağı olarak proteine ​​bağımlıdırlar; bitkisel karbonhidratlar doğal beslenmelerine uymaz. Bu maddeler vücudu daha fazla zorlar ve alerjileri tetikleyebilir. Bununla birlikte, birçok kedinin tahıl alerjisi olmasına rağmen, üretilen kuru mamaya büyük oranda bitki bazlı maddeler eklenir. Bu arada soya, kedilerin yem alerjisini tetikleyen  bir tetikleyicidir!