Kedilerde Mama Seçiciliği Nasıl Geçer?

Kedilerde Mama Seçiciliği Nasıl Geçer?

Kediler çok seçici oldukları için bir üne sahiptir. Bu nedenle, kediniz önüne koyduğunuz her şeyi yemiyorsa endişelenmemelisiniz. Ancak bu davranış doğuştan gelmez, çoğunlukla öğrenilir.

Kedinizin çeşitli bir diyete ihtiyacı olduğunu düşünseniz bile, ömür boyu aynı mama ile tatmin olacaktır. Ancak kompozisyon açısından dengeli bir diyet olmalıdır.

 

Kediler Yavaş Yer

Kedinizin çok seçici olduğunu düşünebilirsiniz. Ama çoğunlukla yemeklerine çok zaman ayırırlar. Birçok kedi kemirmeyi tercih eder ve arada sırada küçük ısırıklarla yemeyi tercih eder. Bütün kaseyi bir kerede yememesi, yemeği sevmediği anlamına gelmez.

 

Kedim Yeterince Yemiyor

Yetersiz beslenmenin birçok nedeni vardır. Bazen kediler yemek yemeyi reddederler çünkü sizin sayenizde gün içerisinde çok fazla  yiyecekten faydalanırlar.

Kendinize sormanız gereken sorular şunlar: Kedinizi sık sık ödüllendiriyor musunuz? Masadan yemek yiyor mu? Eğer öyleyse, önce bu bonus parçaları çıkarmalısınız. Kediniz ilk başta şikayet edecek, ancak sonunda pes edecek ve mamayı tekrar kasesinden yiyecektir.

 

Ayrıca, kedinizin bir komşu veya başka bir aile üyesi tarafından ödüllendirilmediğinden emin olun.

Yavru kedinize büyüdükçe yeni tür mamalar vermeye devam ettiniz mi? O zaman yüksek taleplere şaşırmamalısınız. Kediniz bunu hep böyle yaptığınızı düşünecek! Kediniz sizi iyi bir şekilde kontrol altında tutuyorsa ve ona bir seçenek veriyorsanız, doğal olarak seçmeye devam edecektir.

 

Kedinizin istediğiniz besinleri yemesini istiyorsanız aşağıda yazılanları dikkatlice uygulayın ve sonuçlarını görün. Bu güzel ipuçlarıyla, kediniz yakında istediğinizi yiyecektir:

 

  • Kedinize sadece yarım saat mama verin.
  • Yemezse mamasını yakınından uzaklaştırın. Düzgün bir şekilde yiyene kadar bunu tekrarlayın.

Belki bir veya iki gün sonra kediniz ekstra ikramlar için yalvarmaya başlayacaktır. Teslim olmayın! Kedinizin açlıktan ölmeyeceğinden emin olun - kadife pençeniz sadece istediğini elde etmek için cazibesini kullanıyor. :)

Bu arada, bu geçiş birkaç hafta sürebilir. Ancak bazen yorucu olan bu süreden sonra, kediniz kesinlikle seçici bir yiyici olmayacaktır.

 

Diğer yiyeceklere geçiş

Kedi maması her zaman kademeli olarak değiştirilmelidir. İlk önce yeni yiyeceğin bir kısmını eskisiyle karıştırın ve her öğünde oranı artırın. Sonunda, kediniz sadece yeni mamayı yiyecektir.

Bu yüzden seçici yemek yemek mutlaka anormal değildir. Ancak kedinizin davranışı aniden bu yönde değişirse veterinere gitmelisiniz. Ağır kilo kaybı bile sizin için bir uyarı olmalıdır. Bazı durumlarda çok seçici yemek yemek, diş problemleri, hazımsızlık veya tüy yumağı gibi bir hastalığın yan etkisi olabilir.