Kedilerin En Sevdiği 4 Yiyecek
Kedilerin En Sevdiği 4 Yiyecek

Kedilerin En Sevdiği 4 Yiyecek

Kediler kendiler için özel olarak üretilen mamalara karşı koyamazlar çünkü bu mamaların içerisin de kendilerinin de çok sevdiği yiyecekler mevcuttur. Bu yiyeceklere yazımız da değineceğiz ancak mamaların yerine bu besinleri sıklıkla tercih etmek çokta uygun değildir. Genelde özel mamaları tüketmek onların sağlıkları için daha yararlıdır çünkü mamalar sadece tek besinden oluşmaz içerisinde takviye gıdalarda mevcuttur. 

Yumurta

Biz insanlar için yumurta tüketimi her ne kadar çok yararlı olsada kediler için kontrollü olarak verilmesi gereken besinlerdendir. Kedilerde yumurta yemeyi çok severler ancak yumurtanın çiğ tüketilmemesi gereklidir. Yumurta içinde barındırdığı protein ve kalsiyum kediler için ideal yiyeceklerdendir ancak dediğimiz gibi kontrollü tüketilmesi gerekir.

Peynir

Kedilerin gerçekten peynir ile olan çok yakın ilişkileri vardır. Peynirin kokusunu aldıkları zaman oradan siz vermedikçe uzaklaşmayacaklardır. Ancak kediler laktozu sindiremez ve peynirin de kontrollü bir şekilde çok fazla veya devamlı olmadan verilmesi lazım. Ayrıca kediler yaşlandıkça laktoza karşı intolerans oluşturur buda sindirim sorunlarının artmasına yol açar.

Çiğ Et

 Kediler tabiki de çiğ ete karşı koyamaz ve onları bir çırpıda tüketmek ister ancak evde yaşayan dostlarımız dışardaki ortama adapte olmadığı için çiğ ette bulunan mikroplara karşı savunma sistemleri dışarda yaşayan dostlarına göre gelişkin değildir. Herhangi bir bakteri durumunda kedinizin aşısı olsa bile bazı hastalıklara yol açabilir bu yüzden kedilerde çiğ et tüketimine izin vermemelisiniz.

Balık 

Genel olarak her kedinin balık yemeyi çok sevdiği düşünülse de elbette sevmeyen kediler de vardır. Balıklar içerisinde Omega 3 yağ asitleri bulundurur ve bu asit hem kediler hem de insanlar açısından çok değerlidir. Kedinize balık verirken çiğ olmamasına dikkat edin çünkü çiğ balık B1 vitamini eksikliğine yol açar ve kedinin patojenlere maruz kalmasına neden olur.

Minik dostlarımıza kendimizin de tükettiği gıdalardan verirken ölçülü olmalı ve porsiyonları küçük tutmalıyız. Daha fazla gıda tüketimi kedilerde obezite gibi çeşitli sağlık sorunlarının yanı sıra başka hastalıklarada yol açabilir.