Korat  Kedisi Ve Özellikleri
Korat  Kedisi Ve Özellikleri

Korat Kedisi Ve Özellikleri

Temel Özellikleri

Korat belirgin özellikleri bakışlarından belli olmaktadır. Bu kedi ırkının da bakışlarından da anlaşılacağı gibi tam bir oyun kedisi olduğu ortadadır. Son derece zeki olduğu için de çocuklarla çok iyi iletişim kurmaktadır. Oyuncu olması ve iletişim kurmasının neticesinde çocuklarla çok iyi oyun oynayıp anlaşabilen bir arkadaş olma özelliği taşımaktadır. Getir götür oyunlarında da çok iyi olan bu kedi en meşgul olan kedi ırklarından biridir. Bu ırk yalnız kalmaktan nefret eden bir özelliğe sahiptir. Yoğun iş temposu olan ve meşgul olan insanlar için kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

Görünüşü Ve Yapısı

 

Korat görünüşü bakımından zarif ve asil bir görüntüye sahiptir. Vücudu kaslı ve sağlamdır. Kaslı ve sağlam olmasının yanında çok esnek bir haldedir. Poposu çıkık bir şekilde durur. Kuyruğu ise orta uzunluktadır. Kürkü gri veya gümüş gri rengindedir. Patileri oval, bacakları ise uzundur.

Karakter Özellikleri

Korat karakteri tam bir ev kedisi olma özelliklerini karakterinde yansıtır. Kulak ve koku duyası çok duyarlı bir ırktır. Ani seslere ve keskin kokulara karşı ani tepkiler verebilmektedir. Sosyal ve sıcakkanlı bir kedi olmasının yanında aynı zamanda çok konuşan bir kedi olma özelliği taşır. Zaman zaman sürekli mırlayıp değişik sesler çıkarabilir. Sezgileri de çok güçlüdür. Sahiplerine çok düşkünlerdir, bu düşkünlük öyle yoğundur ki sahipleri nereye gitse o da oraya gitmek ister.

Bakımı

Korat bakımı zahmetli bir hayvandır. Sürekli hareket halinde olduğu için onunla oyun oynamak ve ilgilenmek gerekir. Tüyleri düzenli olarak taranmalıdır. Dişleri kontrol edilmeli, gerektiği zamanlarda yıkanmalıdır.

Beslenme

Korat beslenmesi kaliteli ve ırka uygun olan mamalarla sağlanmalıdır. Suyu ve maması daima taze tutulmalıdır. Gerektiği zamanlarda ek gıdalar, vitaminler ve ıslak mamalar verilmelidir ancak beslenme düzeni ve öğünleri kontrol altında tutulmalıdır.