Laperm Kedisi Ve Özellikleri
Laperm Kedisi Ve Özellikleri

Laperm Kedisi Ve Özellikleri

Laperm Kediler, patileriyle sahiplerine dokunduğunu görebilirsiniz ve çok nazik davranışları bulunmaktadır. Mırıldanmayı çok severler ve istediklerini de böylece anlatabilirler.
Sevecen davranışları bulunmaktadır ve ses tonları ise asla rahatsız edici bir seviyede değildir. Zekaları oldukça iyidir ve güçlü karakterlere sahip olmalarıyla tanınırlar.

 

Kolayca uyum sağlamaktadırlar ve vücutlarında her alanları birbirine uyumlu ve orta boylardadır. Kafalarına baktığınızda dış hatlarının yuvarlak olduğunu fark edebilirsiniz.

Kuvvetli bir çenesi bulunmaktadır ve bununla birlikte burunları da düz hatta sahiptir. Geniş kulaklarının daima dik durduğunu söyleyebiliriz.

 

Laper cinsi kediler, gözleri kulaklara doğru çekiktir ve badem görünümünü andırmaktadır. Tüy renkleri ve göz renkleri arasında harika bir uyum söz konusudur.

Sırt kısımlarında kemikleri daha sağlam bir haldedir ve yapısı da uzundur. Ayaklarının yuvarlak ve kemikli olması dikkati çeker.

 

Kuyruğunun uzunluğu vücuduyla orantılıdır. Arka ayakları, ön ayaklarına göre daha uzun durmaktadır.

Tüylerinin kıvırcık olmasının yanı sıra yumuşak olduğu da söylenebilmektedir. Dolgun tüyleri bulunmaktadır ve çok sık halde bulunmaktadırlar.

 

Yeni doğduklarında tüylerinin hafif dalgalı olması dahi sonrasında kıvırcık bir yapıya dönüşeceğini göstermektedir. İlk 4 aya kadar ise tüysüz olarak görebilmeniz mümkündür.

Erkek türlerinde daha kıvırcık yapıda bulunan tüylerini görebilirsiniz. Laperm ırkına ilginin yüksek olmasının önemli faktörlerinden birisi de tüylerinin asla dökülmemesidir.

 

Bakımı kolay olan ve günlük olarak fırçalama isteyen bu ırka sahip olduğunuzda sizler de memnun kalacaksınız demektir. Yıkadığınızda düzleşen tüyleri, sonrasında yeniden kıvırcık bir hal alır.

Belirli aralıklarla tüylerinin bir kısmını kesebilirsiniz. Çünkü birbirine bağlı bir şekilde tutunan tüylerinin dökülme ihtimali yoktur.


Apartman yaşantısına uyumlu yapıya sahiptirler ve yapıları da bir hayli güçlüdür. Çeşitli renklerde görülebilecek olan ırklardan birisidir.

Hareketlidirler ve zeka seviyeleri de üst sınırlardadır. Sıcakkanlılıkları ile meşhurdurlar ve oyunculukları da bir hayli iyidir. Özgürlüklerine düşkündürler ve cesaretli davranışları ile dikkat çekmektedirler.