Selkirk Rex  Kedisi Ve Özellikleri

Selkirk Rex Kedisi Ve Özellikleri

Temel Özellikleri

Selkirk Rex belirgin özellikleri en çok hoşgörülü olmasıyla bilinir. Çok sakin ve ağırbaşlı olması sebebiyle sahibini kolay kolay üzmeyen bir kedi olma özelliği de taşır. Sürekli çevresindeki insanları ve özellikle de sevdiklerini memnun etmeye çalışan bir kedi olması sebebiyle ev içerisinde yaramazlık, dağıtma ve kurcalama gibi eylemlerde bulunmaz. Sahibine olan düşkünlüğünden dolayı da sahibinin peşinden ayrılmaz. Ev yaşantısı tam onun tabiatına uygundur. Rutin ve düzenli yaşam ev içerisinde onu tatmin etmeye yetecektir. Rutin yaşam ona uygun olduğundan uyku düzeninin, yemek düzeninin ve ev düzeninin değişecek olması onu huzursuz yapabilir.

Görünüşü Ve Yapısı

Selkirk Rex görünüşü kıvırcık ve yoğun tüyleri ile dikkat çekici özelliklere sahiptir. Amerika’nın da en ünlü kedisi olduğu söylenmektedir. 10 aylık olana kadar tüyleri kıvırcık olurken bu süreçten sonra tüyleri düzleşir. İri ırka mensup kediler grubuna da girmektedir. Kemik yapısı kalın bir haldedir.

Karakter Özellikleri

Selkirk Rex karakteri sahibine karşı olan kibar yapısı nedeniyle saldırganlık ve agresiflik durumları sergilemez. Çocuklar ve diğer hayvanlarla da çok iyi anlaşır. İlginin sürekli üzerinde olmasını ister. Yalnız kalmaktan nefret eden bir yapıya sahip olması da sevgi arsızlığından kaynaklanmaktadır.

Bakımı

Selkirk Rex bakımı tüylerinin düzenli olarak taranması ve tırnaklarının kesilmesi neticesinde tamamlanır. Düzenli aralıklarla sağlık kontrollerinin yaptırılması gerekir.

Beslenme

Selkirk Rex beslenmesi kaliteli ve sağlıklı mamalar yardımıyla sağlanmalıdır. Gıdası mutlaka taze olmalı, ev yemekleri ve artıkları verilmemelidir.