Süt İçmek Kediler İçin Gerçekten Faydalı mı?

Süt İçmek Kediler İçin Gerçekten Faydalı mı?

Küçük kedi yavruları anneleri tarafından sütle beslenir. Bu süre zarfında vücudu sütteki süt şekerini (laktoz) parçalayan laktaz enzimini üretir. Sonuç olarak, süt yavru kedi tarafından çok iyi tolere edilir. Küçük ev kaplanları, gelişimleri sırasında büyümeleri için anne sütünde bulunan tüm besinlere ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle vücudun sütte kullanmak üzere laktaz enzimini üretir.

 

Gelişim sürecinde, yavru kediler katı gıda diyetine geçirilir. Anne kedi yavaş yavaş yavrularını emzirmeyi bırakır. Bu, laktaz enziminin üretimini azaltır. Bu nedenle süt, kedi tarafından daha az tolere edilir. Su ile seyreltilmiş süt bile rahatsızlığa neden olabilir. Bu nedenle kürk burunlulara içmesi için süt verilmesi önerilmez. Süt şekeri laktozu inek sütünde bulunur. Sonuç olarak, bu sütün sindirimi, laktaz enzimi eksikliğinden dolayı kedilerimiz için de aynı derecede zordur.

Kedim süt içti - ne olur?

Kediler laktozu enzimatik olarak parçalayamazlar. Bu nedenle vücut ishal ve sindirim sorunları (örneğin gaz ve karın ağrısı) ile reaksiyona girer. Tüm ev kedilerinde enzim üretimi aynı şekilde azalmasa da çoğu etkilenir.

 

Yani kedinize süt veremez misiniz?

Kediler inek sütü tüketmekten dolayı sindirim sorunları yaşayabileceğinden, bundan kaçınılmalıdır. Özel kedi sütü veya laktozsuz süt, yalnızca minimum miktarda laktoz içerir, bu nedenle kedilerin tolere etmesi daha kolaydır. Bununla birlikte, kedi sütü sadece ev kaplanına küçük miktarlarda verilmelidir. Kalorisi yüksektir ve uzun vadede obeziteye neden olabilir. Kedinizi nemli tutmak için su en iyisidir.

Kedi sütü kediler için faydalı mı?

Kedilerin doğru beslenmesi için kedi sütüne ihtiyacı yoktur. Bazı besinler içerir, ancak kedi bunları dengeli bir diyetle alır. Ayrıca, özellikle ev kedilerinde kolayca obeziteye yol açabilecek birçok kalori içerir. Ancak kedi sütü günlük olarak değil de ara sıra ara öğün olarak sunuluyorsa bunda bir sakınca yoktur. Kediniz özellikle süte düşkünse kedi sütü ile onu mutlu edebilir ve bir miktar sıvı da verebilirsiniz. Ek olarak, özellikle tembel kedi yavrularında sıvıların emilimini arttırmada çok yardımcı olabilir. Kedileri içmeye teşvik etmek için örneğin suya bir atış kedi sütü ekleyebilirsiniz. Ancak kedi sütü içme suyunun yerine kullanılmamalıdır.