Tekir Kedilerin Genel Özellikleri Ve Bilinmesi Gerekenler
Tekir Kedilerin Genel Özellikleri Ve Bilinmesi Gerekenler

Tekir Kedilerin Genel Özellikleri Ve Bilinmesi Gerekenler

Tekir Kedilerin Genel Özellikleri

Tekir kediler, renk ve tüy uzunluğu açısından tek bir kritere sahip değillerdir. Yukarıda da
bahsettiğimiz gibi farklı ırkların bir araya gelmesi ile ortaya çıktıkları için renk ve tüy özellikleri çeşitli şekillerde görülür.

Diğer türlere göre tekir kediler oldukça hareketli ve meraklı türlerdir. Eve alınan tekir cinsi bir kedi bazen size zorlu anlar yaşatabilir. Fakat, zaman içerisinde iletişiminiz kuvvetlendiği zaman onların özgür ruhlu ve koruyucu karakterlerine hayran kalabilirsiniz.

Tekir Kedi Beslenme Rehberi

Tekir kedilerin, tıpkı diğer kedi türlerinde olduğu gibi beslenmelerine özenle dikkat edilmesi gerekir. Her ne kadar dışarıda özgür bir yaşam sürerek, hayatlarını devam ettirmeyi öğrenmiş olsalar da öğünlerini bölerek ve ölçülü bir şekilde vermeniz sağlıklı bir yaşam için çok önemlidir. Kuru kedi mamaları bu noktada faydalı olacaktır. Güvenilir ve kedinizin seveceği formülleri içeren kedi mamalarını tercih etmeniz önerilir.
Kedinizin yaşına dikkat ederek buna uygun mamalar seçmelisiniz. Örneğin; kediniz yetişkin bir kedi ise (1-7 yaş aralığında) yavru kedi maması vermemelisiniz. Eğer, yaşına dikkat etmeden mama verirseniz ileri yaşlarda ya da erken dönemlerde birçok sağlık problemi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu hem sizi üzer hem de kedinizin huzurunu kaçırarak, mutlu bir yaşam sürdürmesini engellemiş olur.

Tekir kedilerin beslenmelerini desteklemek amacıyla; kedi vitaminleri, ek besin gıda
takviyelerinden de yararlanmanız faydalı olacaktır.

Tekir Kedi Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tekir kediler, genel olarak kısa tüy yapısına sahiptirler. Bu sebeple sürekli tarama işlemi
yapmanızı gerektirmez. Hafta bir tarama işlemi yapmanız yeterli olacaktır. Ek olarak tuvalet kaplarını sürekli olarak kontrol etmeli ve düzenli olarak kumlarını değiştirmelisiniz.

Tekir Kedi Eğitimi

Her türde olduğu gibi tekir kedilerinde henüz yavruyken eve alınması önemlidir. Eğitimin
küçük yaşlarda verilmeye başlanması, uyum sağlamaları için önemli rol oynamaktadır. Eğitim verilirken sabırlı olunması ve agresif tavır sergilemekten kaçınılması gerekir.

Tekir Kediler Kaç Yıl Yaşar

Evde yaşayan tekir kediler, sokakta yaşayanlara göre daha uzun ömürlü olurlar. Sağlıklı beslenme ve bakıma göre yaşam süreleri uzamaktadır. Buna göre; evde yaşayan kedilerin ortalama yaşam süreleri 12 ile 20 yıla kadar çıkmaktadır. Sokakta yaşayan pati dostlarımız ise ortalama olarak 6 yıl kadar yaşayabilmektedir.
Kedinizi iyi bir şekilde gözlemlemeli ve çeşitli hastalık belirtileri yaşadığında, erkenden teşhis etmeniz son derece önemlidir. Çeşitli rahatsızlıklar ortaya çıktığında mutlaka bir veteriner hekim yardımı almalısınız.

Kökeni Anadolu ‘ya dayanan tekir kediler, sokakların vazgeçilmez pati dostlarıdır. Her köşe başında ya da dükkânda sıklıkla karşılaşabiliriz. Henüz bir evcil hayvan sahibi değilseniz ve kedi beslemek istiyorsanız, tekir kedi sahiplenerek sokaktan bir can kurtarabilirsiniz. Enerjisi ile sizi stresten uzaklaştırarak, sağlam ilişki kurmanızı sağlarlar. Fakat, tekir kediler sahiplerini çok fazla benimsediklerinden sürekli yan yana olmak isterler. Eğer evde fazla duramıyorsanız ve kedinizi sürekli yalnız bırakacaksanız tekir kedileri sahiplenmekten kaçınmalısınız.