Tembel Kediler Oyuna Nasıl Teşvik Edilir?

Tembel Kediler Oyuna Nasıl Teşvik Edilir?

Genel olarak, kediler güçlü oyun içgüdüleriyle tanınırlar. Gözlerinin önünde bir şey hareket ettiğinde ve av planına uyduğunda hemen uyarılırlar. Sonra küçük kürk burunlar, gizlice yaklaşmaya, avına odaklanmaya ve sonunda onu ısırmaya çağrıldıklarını hissederler. Bir kedi dışarı çıkamıyorsa ve içeride tutuluyorsa, oyun fareleri diğer avları avlamamak için iyi bir alternatiftir.

 

Düzenli oyun oynamak kadife patilerinizin kaslarını ve motor becerilerini geliştirir.

Kediyle düzenli olarak oynayanlar, tepkilerinin, kaslarının ve motor becerilerinin eğitilmesini sağlar. Başarılı bir avcının sahip olması gereken tam da bu özelliklerdir. Özellikle genç kedilerin güçlü bir oyun içgüdüsü vardır. Bir oyuncak gördüklerinde, büyük bir zevkle onunla meşgul olurlar. Yaşlı kediler ise artık oyuncaklarla pek ilgilenmez.

Kedinizle düzenli olarak oynamak önemlidir çünkü bu, kedinin zinde ve sağlıklı kalmasına yardımcı olacaktır. Elbette yaşlı kedilerde bu durum zordur. Emekli kediler hareket etmeyi tercih etmezler, yavaş ve dingin huzurlu hayat onlar için yeterli olacaktır. Çok yaşlı kediler artık oynamak istemez huzurlarına kavuşmak isterler belki de her insan gibi…

Evcil hayvan sahibi, kedinin artık uzun süre oynamak istemediğini ve canlandırılamadığını fark ederse onu veterinere götürmelidir. Hasta değilse veya dediğimiz gibi yaşlıysa, onu tekrar oyuna sokmak ve oyun içgüdüsünü uyandırmak yine de mümkündür.

Kedinizin mamasına ulaşmak için ona küçük oyunlar kurabilirsiniz, mamasını olabildiğince hareket etmesi gereken yere koyup önüne engelleri sıralarsanız kediniz mamasına ulaşmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Bu sayede olduğunca hareket edecektir.

 

Genç ve mini tembel kedileriniz ise onlarla oynamak istediğiniz zaman geriye çekilebilir. Aynı şekilde bu kedilerde de yukarıdaki taktiği uygulayabilirsiniz.