Yaşlı Kediler için Kedi Oyuncakları

Yaşlı Kediler için Kedi Oyuncakları

Büyük kediniz, gençliğine kıyasla oyun oynamaya çok daha az, uzanmaya ve uyumaya çok daha fazla zaman harcasa da zihnini ve vücudunu harekete geçiren aktivitelerden hâlâ keyif alır. Sadece onlardan zevk almakla kalmaz aynı zamanda zihinsel ve fiziksel olarak formda kalmalarını da sağlar. İnsanlar gibi, kedilerin de duyularının düzenli olarak uyarılmasına ihtiyacı vardır. Özellikle yaşlı ev kedileri ile aktivite, egzersiz ve zihinsel uyarı eksikliği genellikle hafife alınan bir eksikliktir. Yaşlı kedilerin sadece dinlenmeye ve rahatlamaya ihtiyaç duyduğunu varsayarsak, yaşlı bir kedinin bir günlük boş zamandan ve tembellikten memnun olduğunu bilmek genellikle çok kolaydır. Tabii ki, bu büyük ölçüde doğru, ama nihayetinde, kıdemli kediniz onu baştan çıkarmanızı bekliyor olabilir. Oynamak, emeklilik yaşındaki kediler için bile önemlidir.

 

Yaşlı Kediler için Kedi Oyuncakları

Kediniz yıllara karşı koyamıyor ve yaşlanıyor olsa bile, hiçbir şekilde "eski moda" değildir. Kıdemli kediler de oynamayı ve meşgul olmayı severler. Bütün gün kendinize vakit ayırmayı bırakın, ona yardım edin ve düzenli olarak birkaç dakika bile olsa onunla oynayın.

Ancak önemli soru şudur: Hangi kedi oyuncağı yaşlı kediler için de uygundur?

Doğru Oyuncağı Seçin

Kediye ilham vermek için her zaman bir oyuncak olmak zorunda değildir. Özellikle ev kedileri pencereden dışarı bakmayı ve bir şeyleri gözlemlemeyi severler. Kediniz TV ekranında hayvan resimlerini tanırsa, kuş kedileri ve diğer vahşi yaşam için bir video izleyebilir. Aksi takdirde, örneğin önünde kuş yemliği bulunan bir pencereye erişimi olduğundan emin olun. Kediniz kuş gözlemciliğine bayılacak. Yaşlılarda avlanma içgüdüsü bu şekilde uyandırılır. Ancak elbette pencerenin kapalı kaldığından emin olun. Pencereden düşerek veya çılgınca kaçarak zavallı kuşları veya kıdemli kedinizi tehlikeye atmak istemezsiniz.

Elinizde olup kullanmadığınız çorapları iç içe sokarak kedinize harika bir oyuncak yapmış olursunuz. Bu şekilde onu oynatıp hareket etmesini sağlayabilirsiniz.