Yavru Kedi Eğitimi

Yavru Kedi Eğitimi

Genel olarak kedi ne kadar genç olursa, eğitim o kadar hızlı ve kolay olur. Kedi eğitiminin en önemli yönü olumlu bir ortam yaratmaktır. Kedileri her zaman olumlu bir şekilde eğitmek zorundasınız.

Kesinlikle eğitim döneminde kedinize fiziksel ceza uygulamayın bu sadece kedinizi korkutur ve kafasını karıştırır. Herhangi bir biçimde ceza ile eğitim, bir kedi üzerinde çalışmayacaktır.

 

  • İlk olarak, kedinizin gerçekten yemeyi sevdiği bir mama bulun. Bu mama küçük bir ikram, kedi aperatifi veya küçük bir parça çiğ et veya balık olabilir. İdeal olarak, eğitim seansı için kedinin aç olduğu bir zaman seçin. Bu yüzden en iyisi normal bir yemekten hemen önce. Ancak eğitim seanslarını nispeten kısa tutun. Kedinizle günde on veya on beş dakikadan fazla egzersiz yapmamalısınız. Ayrıca kedinin dikkatinin dağılmaması için sessiz bir ortamda egzersiz yapmalısınız. Küçük bir çocukla konuşurken kullanabileceğinize benzer şekilde konuşun, kedinin yumuşak, sakin seslere daha iyi tepki vermesi muhtemeldir. Keskin bir "komut tonu" hiçbir durumda etkili olmamalıdır.

 

Çağırdığınızda kediye gelmesini öğretin.

Kedinizin yanında oturun veya ayakta durun. Başparmağınız ve işaret parmağınızla bir mama alın ve kedinize verin. Aynı şeyi tekrar yapın. Üçüncü veya dördüncü kez, kedinin adını söyleyin ve ardından kullanmak istediğiniz komut kelimesini söyleyin, örneğin "Gel" bu komutu verdikten sonra hemen küçük ödülünü verin. İşlemi tekrarlayın. Ardından elinizi birkaç santim uzaklaştırın. Kedinin adını ve komut kelimesini söyleyin. Bu sefer kedinin elinizdeki ödülüne uzanmasına izin verin. Kedi size doğru hareket eder etmez, komut sesini çıkarın veya “aferin” gibi bir övgü kelimesini kullanın ve kediye ödül verin. Her seferinde biraz daha uzaklaşarak her şeyi tekrar yapın. Komut kelimesini kullanırsanız sonunda kediniz gelecektir. Kediniz tutarlı bir şekilde tepki veriyorsa, ona her seferinde bir ödül vermeyin. Güzel bir okşama ile ödüllendirin veya kelimeleri övün.