Yavru Kedi Sahiplenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yavru Kedi Sahiplenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir yavru kediyi sahiplenmek ve büyütmek, zorluklar ve ödüllerle dolu bir deneyimdir. Belki de şu an da evinize bir yavru kedi getirmeyi düşünüyorsunuz ya da evinize küçük bir kürk yumağı aldınız, her durumda, şüphesiz evcil hayvanınıza mümkün olan en iyi şekilde bakmak isteyeceksiniz. Bu kapsamlı rehber size yavru kediler hakkında her şeyi ve küçük arkadaşınıza hayata mümkün olan en iyi başlangıcı nasıl sunacağınızı öğretecek.

 

Bir Yavru Kedi ile Ne Beklenir?

Yavru kedi yetiştirmek, yetişkin bir kediyle yaşamaktan tamamen farklı bir deneyimdir. Yavru kedilerin karşı konulamaz bir enerjisi vardır ve inanılmaz derecede meraklıdırlar bu da çok fazla zaman ve enerji talep edecekleri anlamına gelir. Yeni yavru kedinizin düzgün bir şekilde sosyalleşmesi için çok fazla ilgiye ve oyuna ihtiyacı olmasının yanı sıra aynı zamanda yaramazlık yapmasını önlemek için çok fazla gözetime ihtiyacı vardır. Sade bir dille: yavru kediler inanılmaz derecede sevimli ve güzellerdir ancak aynı zamanda yorucu da olabilirler. Fakat bir noktada yavru kediniz tamamen büyüyecek ve bir daha asla bu kadar küçük ve sevimli olmayacak. Bu aşamanın tadını çıkarın ve bu süre zarfında kedinizle ömür boyu sürecek yakın bir ilişki geliştireceğinizi unutmayın.

 

Yavru Kediniz İçin Hazırlık Yapın

Yeni kedinizle hayatınızın sorunsuz bir şekilde devam edebilmesi için yavru kediniz yanınızda taşınmadan önce hazırlıklar yapmalısınız. Evinize veya dairenize yavru kedi açısından bakın. Bir yavru kedi keşfetmek için tehdit oluşturabilecek pencereleri ve havalandırmaları, ayrıca köşeleri ve kuyuları kapatın veya engelleyin. Kablolara, kör kablolara ve diğer kablolara ulaşamayacağından emin olun. Yavru kedinizin yutabileceği ve boğulabileceği tüm nesneleri ortadan kaldırın.

 

Yavru kedinizin yeni ortamına huzur içinde alışabilmesi için sakin bir yerde bir tür "ana kamp" hazırlamak en iyisidir. Bu alan diğer hayvanlar için erişilebilir olmamalıdır ve küçük çocukların burada yalnızca yetişkin gözetiminde kalmasına izin verilmelidir. Bu alanı rahat bir kedi yatağı ve oyuncakla donatın. Kediler işlerini yaptıkları yerin yakınında yemek yemeyi sevmediği için mama ve su kapları kum kutusunun yakınında olmamalıdır - ama bunu kim sever ki! Bu alan yavru kediniz için sadece sizi tanımak için değil, aynı zamanda yeni evinin tüm garip seslerine ve kokularına alışması için de güvenli bir yer görevi görür. Başka hayvanlarınız varsa, bu alanın kapısını kapalı tutun veya onları bu alandan uzak tutmak için bir bölme kapısı koyun. Yavaş yavaş diğer hayvanların çite yaklaşmasına izin verin, böylece herkes birbirini güvenli bir mesafeden koklayabilir. Saldırganlık belirtileri göstermeden diğerinin varlığını kabul ettiğiniz görünene kadar gözetim altında doğrudan temasa izin vermeyin. Yavru kedinizi diğer hayvanlarınızla tanıştırıncaya kadar, aşıları bitene ve veteriner sağlık durumunun iyi olduğunu onaylayana kadar bekleyin.