Yavru Kedilere Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Yavru Kedilere Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Kedinizi tuvalet kabına alıştırmakta zorlanıyorsanız biraz sabırlı olmanız gerekir. Mini tüy yumağınızı ne yazık ki kedi tuvalet kabını kullanması için rahatlıkla ikna edemezsiniz, olabildiğince sakin ve sabırla ilerlemelisiniz. Bu şekilde, kedinizin size olan güvenini kaybetmezsiniz ve tuvaletini yapacağı kum kabından nefret etmesini gerektirecek bir durum olmaz. Huzurlu ve mutlu kedilerin kum kabına alışma hızı huzursuz ve mutsuz kedilerden daha fazladır.

Kediler bildiğiniz gibi çok temiz hayvanlardır bu yüzden sizin tek yapmanız gereken, yavru kedinizin içinde rahatlıkla gezebileceği kadar büyük bir kum kabı almaktır. Aldığınız kabın altını kedi kumu ile doldurun. Yavru kediniz tanıdık kokulardan memnun kalabilir, varsa annesinin bir eşyasını koyun yoksa sizin kokunuzu barındıran bir eşyanızı kum kabının içine koyun. Kadife patinize tuvaletinin yerini gösterin ve her beslenmeden kedinizi kucağınıza alın ve kum kabının içine koyun.

Kum kabını kedinizin beslendiği veya yattığı alanın çevresine koymayın, daha uzak bir yere koyun, elbette kimse tuvaletiyle yemek yediği yerin aynı olmasını istemez.

Kum Kabını Temizleme Nasıl Olmalıdır?

Evlerimizde kullandığımız dezenfektanların çoğu kedilerimiz için zararlıdır bu yüzden sadece su ve çok az bir deterjanla kum kabını temizleyebiliriz. Fakat hamile iseniz, kedinizin kabını yakınınızdan başka birinin temizlemesi daha mantıklı olacaktır fakat temizleyecek başka biri yok ise bu işlemi iki kat eldiven kullanarak siz gerçekleştirebilirsiniz.

 

Tuvalet eğitiminde aksilikler olabilir

En zeki yavru kedi bile bir noktada umulmadık bir hata elbette yapabilir. Kadife patiniz ne yaparsa yapsın, onu cezalandırmayın, kum kabını kullandığı için onu sevin ilgi gösterin hatta ona küçük bir ödül verin. Bu sayede kedinizin mutlu olup eğitime adapte olacağından emin olun.