Yavru Kedilere Yönelik İpuçları

Yavru Kedilere Yönelik İpuçları

Komik oyunculukları ve sevimli görünümleriyle kedi yavruları kalpleri fethediyor. Ancak yavru kediler hiçbir şekilde tamamen büyümüş kadife pençelerin minyatür versiyonları değildir. Özel ihtiyaçları var ve dünyada geçinmek için çok şey öğrenmeleri gerekiyor. Yavru kedinizin mutlu bir kedi hayatına sorunsuz bir başlangıç ​​yapmasına yardımcı olabilirsiniz.

Sahiplenecek yavru kedi kaç haftalık olmalıdır?

Sadece on iki haftalıktan itibaren bir yavru kediyi sahiplenmelisiniz çünkü bu aşamadan önce motor beceriler ve sosyal davranışlar gelişir. Zaten sorumlu yetiştirici anneler, on ikinci haftadan önce hayvanlarını asla bırakmazlar.

Yavru kedilerin hangi yiyeceklere ihtiyacı var?

Yavru kediler için özel beslenme ihtiyaçlarını dikkate alan özel mamalar vardır. Kolay sindirilebilir, yüksek kaliteli hayvansal protein, omega-3 ve omega-6 yağ asitleri ve vitaminler içeren ürünler, kedinin beslenmesi için önemlidir

Mini kaplan yakın zamana kadar emzirilse ve süt ürünlerini tercih etse bile: Yavru kedinizin inek sütü içmesine izin verilmiyor! Birçok kedi süt ürünlerini sindirmekte güçlük çeker ve ishal gelişebilir. Küçüklere ara sıra biraz özel kedi sütü verebilirsiniz. Ama süt yiyecektir, içecek değil. Su, susuzluğu gidermek için uygundur ve kediye günün her saatinde ulaşılabilir olmalıdır.

 

İhtiyacı olan yavru kediler için özel beslenme

Bazen yavru kediler sütten kesilmeden önce insan bakımına alınır. Küçükler herhangi bir nedenle yetim kalırsa ve onların sorumluluğunu üstlenmeniz gerekiyorsa, ilk birkaç hafta anne sütü yerine geçecek özel bir kedi yetiştirme sütüne ihtiyacınız olacak ve düzenli aralıklarla biberonla verilmesi gerekecektir. Yavru kedi, yaşamın beşinci haftasında katı yiyecekler yemeye başlar. Anne sütünden katı mamaya geçişi kolaylaştırmak için kedi yetiştirme sütü, ılık su, biraz yulaf lapası ve yavru kedi mamasından oluşan posalı bir karışım yapabilirsiniz. Yavru kedilerin biberondan mama kabına geçişe alışmaları için ilk birkaç gün önlerindeki mamayı burun hizasında bir kaşıkla tutmaları faydalı olacaktır. Yakında buna alışacaklar.

 

Yavru kediler neyle oynamayı sever?

Yavru kedi oynamak için çok fazla teşvike ihtiyaç duyar. Sadece onları zinde ve aktif tutmak önemli değildir: Yavru kediyle erken yaşlardan itibaren ilgilenmek, yoğun bir ilişkinin temelini atacaktır. Kedi oyuncaklarının çok küçük olmadığından ve yutulamayacağından emin olun. Oyun içgüdüsünü harekete geçiren ve küçük ödüller veren yemek topları çok popülerdir.

 

Yaşamın üçüncü ve altıncı ayı arasında yavru kediler ve yeni yırtıcı dişler çıkar. Bu süre zarfında, yavru kedinin kemirmesi ve ısırması bir rahatlamadır. Lütfen küçüğün her zaman uygun ısırık oyuncaklarına sahip olduğundan emin olun, böylece yastıklar ve ayakkabılar üzerinde hareket etmesin.

Yavru kediler hışırdayan, çınlayan veya hareket eden her şeyle oynar. "Gerçek" bir oyuncak mı yoksa gündelik bir nesne mi olduğu önemli değil. Ancak dikkatli olun: şeritlere veya tellere bağlı oyuncaklar, alüminyum folyo toplar ve yün toplar yavru kedi ile sadece gözetim altında oynayabilir. Yavru kedinin kazayla birbirine dolanması ve ciddi şekilde yaralanması veya boğulması riski vardır.