Kedileri Kısırlaştırdıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Kedileri Kısırlaştırdıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Kediniz sabah kısırlaştırılmışsa, genellikle akşamları veterinerden alabilirsiniz. Kadife patinin kaldığı yerin ,anesteziden tamamen uyanabileceği ve rahatsız edilmeden rahatlayabileceği sessiz, sıcak bir yer olduğundan emin olun.

 

Çoğu kedi anesteziden sonra hala çok şaşkındır. Kedinizi bir battaniyenin üzerine veya yerdeki bir kedi yatağına koyun. Dinlenme yeri sandalye veya kanepe olmamalıdır. Aksi halde hayvan hareket etmeye çalıştığında düşme riski vardır.

 

Ağrı :

Özellikle dişi kedilerin tamamen ağrısız hale gelmeleri birkaç gün sürebilir. Genellikle bir veya iki gün sonra tekrar iyi hissederler.

Bununla birlikte, bu aşamada kedinizi yakından izleyin, böylece herhangi bir komplikasyon varsa veterineri zamanında bilgilendirebilirsiniz. Ayrıca, veteriner hekiminiz muhtemelen işlemden sonraki ikinci gün bir takip muayenesi için sizi tekrar arayacaktır.

Bir kediyi kısırlaştırdıktan sonra doğru beslenme önemlidir.

Kısırlaştırma gibi bir işlemin tüylü arkadaşınızın enerji gereksinimleri üzerinde etkisi vardır. Kısırlaştırma işleminden sadece iki gün sonra bazal metabolizma hızı yani kalori ihtiyacı %30 civarında azalır. Daha az egzersizle birlikte kediniz hızla kilo alabilir. Bunun ağırlığını olumsuz etkilememesi için kısırlaştırılmış kedinizin doğru beslenmesine daha fazla dikkat etmelisiniz.

 

Ancak beslenme alışkanlıklarınızı tamamen değiştirmek zorunda değilsiniz. Sadece porsiyonları biraz küçültün ve kedinizi düzenli olarak tartın. Kısırlaştırmadan sonraki haftalar veya aylar içinde ev kaplanınızın ağırlığında bir artış fark ederseniz, muhtemelen yiyecek miktarının hala fazla olmasından olabilir.

Fazla kilo almaması için düşük kalorili kedi mamasına geçmek faydalı olabilir. Kısırlaştırılmış kedilerin beslenmelerine ve özel ihtiyaçlarına göre ayarlanmış özel bir mama bile mevcuttur.